CSI / RusiaRăzboiUcraina

”Cadoul” lui Putin după ce s-a retras din acordul privind exportul de cereale. Câte tone a distrus într-o lună, în atacurile asupra porturilor ucrainene

Ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, a anunțat miercuri, 23 august, că bombardamentele ruse repetate asupra porturilor maritime şi fluviale ucrainene au distrus sute de mii de tone de cereale într-o lună, informează AFP.

”În total, 270.000 de tone de cereale au fost distruse într-o lună de atacuri împotriva porturilor”, a scris Kubrakov pe pagina sa de Facebook, denunţând bombardamente ”împotriva ţărilor Africii şi Asiei, care deja duc lipsă de hrană”.

Aceste bombardamente ruse de amploare, în număr de opt, potrivit ministrului, au început după ce Rusia s-a retras în luna iulie dintr-un acord ce permitea Ucrainei să îşi exporte producţia agricolă, esenţială pentru securitatea alimentară mondială.

Astfel, în timpul nopţii, armata rusă a întreprins un nou bombardament împotriva portului Izmail situat la Dunăre, care se varsă în Marea Neagră, unde forţele Moscovei sunt puternic prezente. ”13.000 de tone de cereale au fost distruse” în acest nou atac, a deplâns Kubrakov.

”Mai multe terminale cerealiere şi depozite private au fost distruse, precum şi infrastructuri pentru transportul de marfă”, a detaliat ministrul.

Marţi, Rusia a afirmat că a ”distrus” două nave militare ucrainene în Marea Neagră, în cele mai recente ciocniri maritime după ce Moscova s-a retras la mijlocul lui iulie din acordul privind exportul de cereale ucrainene.

Săptămâna trecută, Kievul a organizat un culoar maritim pentru ”Joseph Schulte”, o navă cargo care de atunci a ajuns în Turcia, în pofida ameninţărilor ruse de a viza toate navele ce vor pleca sau sosi în porturile aflate sub controlul Kievului.

Înainte de aceasta, pe 13 august, Rusia a tras tiruri de somaţie împotriva unui cargo ce se îndrepta spre portul Izmail.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *