CSI / RusiaRăzboiUcraina

FOTO/VIDEO. Moscova a atacat din nou porturile ucrainene de la Dunăre

Dronele rusești au vizat din nou porturi ucrainene din sudul Odesei și din regiunile Dunării, declanșând un incendiu la un depozit de cereale, au anunțat miercuri, 23 august, armata ucraineană și autoritățile locale, citate de Reuters. Atacurile de peste noapte au fost cele mai recente din seria din ultimele săptămâni care vizează infrastructura portuară de pe Dunăre, după ce Moscova a blocat acordul care permitea exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, scrie Hotnews.

„Inamicul a lovit depozite de cereale și un complex de producție și transbordare din regiunea Dunării. Un incendiu a izbucnit în depozite și a fost stins rapid. Pompierii continuă să lucreze”, a anunțat armata ucraineană, pe Telegram.

De asemenea, armata a publicat fotografii care arată grămezi de cereale arse în depozit.

Guvernatorul Odesei, Oleh Kiper, a declarat că atacul asupra regiunii a durat trei ore, iar forțele aeriene ucrainene au distrus nouă drone rusești.

„Din păcate, au existat atacuri la instalațiile de producție și transbordare, unde a izbucnit un incendiu… Au fost avariate instalații de depozitare a cerealelor”, a scris Kiper pe canalul său de Telegram.

Atac cu drone la 20 km de Tulcea, România.

Bombardamentele rușilor asupra porturilor ucrainene de la Dunăre continuă, după ce Rusia a ieșit din Acordul cerealelor, care permitea exportul acestora printr-un culoar agreat pe Marea Neagră. Potrivit canalului Nexta, forțele ucrainene au doborât nouă drone Shahed.

Porturile ucrainene de pe Dunăre reprezentau aproximativ un sfert din exporturile de cereale înainte ca Rusia să se retragă din acordul susținut de ONU pentru a asigura o trecere sigură pentru exportul de cereale ucrainene prin Marea Neagră. De atunci, acestea au devenit principala rută de ieșire, cerealele fiind transportate cu barje către portul Constanța de la Marea Neagră pentru a fi trimise mai departe.

Vă amintim că portul Ismail din regiunea Odesa și-a suspendat activitateaîn urma atacurilor cu rachete, scrie Reuters. Sursa citată mai notează că au ascensoarele, magaziile pentru cereale, instalațiile de producție și depozitare au fost avariate semnificativ.

Din cauza bombardamentelor, mai multe nave care se pregăteau să sosească în port pentru a încărca cereale ucrainene, au staționat.

În noaptea de 27 iulie, armata rusă a atacat una dintre clădirile administrației portuare din regiunea Odessa. Rachetele au fost trase dintr-un submarin din Marea Neagră la o altitudine foarte scăzută, ceea ce a făcut dificilă detectarea.

Rusia a lansat o serie de atacuri aeriene împotriva porturilor fluviale dunărene, după ce s-a retras luna trecută dintr-un acord intermediat de ONU care a permis Ucrainei să exporte 33 de milioane de tone de cereale și semințe oleaginoase în ultimele 12 luni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *