Politică

„Călătoria” lui Dodon în România se amână? Ce solicită procurorii

Procuratura Anticorupție (PA) anunță că a înaintat, joi, 26 ianuarie, un demers la Curtea Supremă de Justiție, privind înlocuirea măsurii preventive a socialistului Igor Dodon. Procurorii solicită înlocuirea măsurii obligarea de a nu părăsi țara cu arest la domiciliu, transmite Realitatea.md.

„La 19 ianuarie 2023, apărătorii lui Igor Dodon în ședință de judecată au înaintat o cerere prin care au solicitat încuviințarea acestuia să părăsească Republica Moldova, în perioada 28 ianuarie 2023 – 05 februarie 2023, pentru a asigura un tratament de reabilitare post Covid-19, în România, a fiului său, anexând în acest sens un șir de acte ce ar confirma necesitatea deplasării peste hotare. Totodată, avocații și inculpatul Dodon Igor au motivat necesitatea încuviințării părăsirii prin prezentarea Trimiterii-Extras nr. 0163158 din 18 ianuarie 2023. În ședința de judecată procurorii au solicitat audierea medicului însă instanța a respins cererea respectivă”, se menționează în comunicatul PA.

Cât despre perchezițiile de ieri la medicul care ar fi eliberat tratament pentru fiul lui Dodon, procurorii anunță că doctorul nu cunoaște pacientul și ar fi aplicat ștampila la rugămintea colegei sale de breaslă.

„La 25 ianuarie 2023 medicul a cărui nume și prenume era indicat în documentul medical a declarat că nu-i este cunoscut pacientul menționat și că ar fi aplicat ștampila pe Trimiterea-Extras la rugămintea unei colege. Potrivit medicului audiat, solicitarea a parvenit de la colega sa care examinează mereu familia Dodon și care se află în relații apropiate cu aceștia, fiind soția unui consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, membru al fracțiunii partidului din care a făcut parte și inculpatul. Totodată, aceasta a menționat că procedurile indicate în Trimitere-Extras nu sunt necesare de a fi efectuate peste hotare, acestea fiind disponibile în Republica Moldova, iar în protocolul clinic național privind tratamentul infecției Covid-19 (forma gravitate medie), nu există astfel de recomandări. În aceste circumstanțe, la 26 ianuarie 2023, procurorii au efectuat ridicări de documente și dispozitive informatice, astfel că toate acțiunile vor fi examinate prin prisma săvârșirii infracțiuni de confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale care acordă drepturi, în acest sens fiind inițiat un proces penal”, mai anunță Procuratura Anticorupție.

Vă amintim că pe 19 ianuarie, judecătorii Curții Supreme de Justiție i-au permis lui Igor Dodon să părăsească țara. Socialistul urmează să se afle în afara Moldovei în perioada 28 ianuarie – 5 februarie. Partidul de la guvernare și procurorii nu au comentat deocamdată acuzațiile liderului socialist.

La scurt timp, procurorii anticorupție au declarat că sunt împotriva acestui lucru și că nu au stabilit situația gravă a inculpatului, și imposibilitatea ca instituțiile medicale din Republica Moldova, inclusiv cele private, să presteze servicii corespunzătoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Ce fel de justitie avem ca unui corupt nu-i pot pune sarma-n bot, or lor, ca sa ne manjeasca ochii, le este mai convenabil sa-l anunte prin Interpol in cautare…si … s-au spalat pe maini

  2. Aoleu, ati innebunit? Cum sa se duca bietul baiat in ROMANIA??? Pai poate scapa de virusul Covid, dar daca in schimb se intoarce infectat cu un virus mult mai spurcat, de care taticu Igor s-a temut mereu ca de dracu, si anume virusul unionist? Sau si mai rau, devine copilu si el fascist?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *