CSI / RusiaInternațional

Cancelarul Germaniei denunță ”cinismul” lui Putin cu privire la victimele civile din conflictul dintre Israel-Hamas

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz a denunţat joi, 19 octombrie, ”cinismul” lui Vladimir Putin, a cărui ţară duce un război sângeros împotriva Ucrainei, după îngrijorările exprimate de preşedintele rus cu privire la victimele civile din conflictul dintre Israel şi Hamas, informează Agerpres.

”Vreau să spun că sunt mai mult decât indignat atunci când aud că în prezent preşedintele rus atenţionează peste tot împotriva faptului că ar putea exista victime civile în conflicte armate”, a declarat cancelarul federal german într-un discurs în faţa deputaţilor din Bundestag.

”Nu există nimic mai cinic decât asta”, a subliniat Olaf Scholz.

Menționăm că pe 10 octombrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin şi-a exprimat ”îngrijorarea” în faţa omologului său turc Recep Tayyip Erdogan în legătură cu ”creşterea catastrofală” a numărului de victime civile în Israel şi în Fâşia Gaza, în războiul declanşat de atacurile organizaţiei islamiste Hamas împotriva statului israelian, pe 7 octombrie.

Rusia a bombardat cu regularitate ţinte civile, după declanşarea atacului său la scară mare împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022.

Astfel, la începutul lunii octombrie, cel puţin 52 de persoane, printre care un copil de 6 ani, au murit într-un bombardament rus în Groza, în regiunea Harkov, unde locuitorii se adunaseră pentru funeraliile unui soldat, potrivit guvernatorului regiunii.

Conform cifrelor publicate în luna septembrie de Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, războiul rus în Ucraina a cauzat, din luna februarie 2022 până în prezent, moartea a cel puţin 9.701 de civili şi a dus la rănirea altor 17.748 de persoane, potrivit surselor citate.

În discursul său susţinut înainte de Consiliul European (CE) ce va avea loc săptămâna viitoare la Bruxelles, cancelarul federal german a reafirmat că UE ”va continua să sprijine” Ucraina.

Reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai ţărilor din UE urmează să examineze măsuri concrete care să permită Ucrainei să reziste în această iarnă, în timp ce Kievul se aşteaptă la o nouă campanie de bombardamente ruse în această iarnă asupra infrastructurilor sale esenţiale.

În 2022, bombardamentele ruse au cufundat în mod regulat milioane de oameni în întuneric.

Ofensiva fără precedent declanşată de Hamas împotriva Israelului a făcut peste 1.400 de morţi de partea israeliană.

Statul israelian a lansat un contraatac, bombardând masiv Fâşia Gaza, bombardamente ce au au dus la moartea a 3.478 de persoane.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Foarte frumos din partea lui Olaf Scholz ca s-a exprimat la adresa lui Putin. Putin a ras de pe suprafata pamantului orase intregi din Ucraina. Are copii rapiti, dar ce nu are Putin la activ mai rau decat in Gaza ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *