Cultură

Când și de ce să nu stai în casă

Unde: Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

6 iunie

Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale, dirijată de Daniel Manasi din România.
Solişti: Sergiu Muşat – saxofon (Moldova), Louis Philippe Bonin – saxofon (Canada), Tomy Wega – saxofon (Germania).
În program: Cl. Debussy, A. Piazzola, F. Mercury, O. Negruţa.

7 iunie

Recital de saxofon: Domenico Luciano – saxofon (Italia), Eugenio Catone – pian (Italia).

8 iunie

Saxofonul Romantic: Sergiu Muşat – saxofon (Moldova), Louis Philippe Bonin – saxofon (Canada), Tomy Wega – saxofon (Germania). Acompaniaţi de formaţia „Not an idol”.

Expoziție „Live Classics”
Când: 4-22 Iunie
Unde: Galeria „Constantin Brâncuşi”

Expoziție foto „Alt+Chișinău”

Când: până la 25 iunie
Unde: Muzeul de istorie al oraşului „Turnul de apă”
De ce: Imagini din curțile comune din centrul istoric al Chișinăului. Muzeul e deschis de luni până vineri între 9:00 și 17:00. Costul biletului de intrare la Muzeu (cu acces și la expoziția permanentă) este de 10 lei.

6 iunie

Filmul „Te iubesc, Ion şi Doina”

Când: 19.00
Unde: Cinematograful Odeon
De ce: OWH Studio prezintă premiera filmului documentar „Te iubesc, Ion și Doina”, o producție din 2014, în regia Leontinei Vatamanu. Documentarul este un film în care trebuia „să încapă două vieţi scurte şi o întreagă veşnicie pentru care s-au născut cei doi: multă iubire, mult zbucium și sacrificiu”, a spus regizoarea Leontina Vatamanu. O poveste de(spre) iubire, în toate formele ei, și nemurire. Un film dedicat celor care poartă dorul și păstrează vie amintirea legendarului tandem, Ion și Doina Aldea-Teodorovici.

Concert Alternosfera

Când: 21.00
Unde: Tipografia 5
De ce: În luna februarie a acestui an formaţia a câştigat titlul de Best Romanian Alternative Rock Band 2013. Alternosfera a lansat în martie 2013 albumul Epizodia, continuare a albumului Virgula, editat cu câteva luni înainte. Turneele de promovare ale celor două albume s-au desfăşurat în 14 oraşe din România şi R. Moldova, în faţa a peste 50 mii de spectatori.

7 iunie

CreARTivitate cu gust de vară
Când: orele 9.00-15.00
Unde: bl. Moscova 9
De ce: Veți putea admira sau cumpăra obiecte de artizanat, cadouri, lucruri originale pentru toate vârstele, păpuşi şi jucării din materiale ecologice, produse cosmetice naturale, bijuterii şi multe altele.

Primul Master Class „Secretele sarmalelor gustoase”
Când: 12.00
Unde: str. Kiev 16/1
De ce: Nicio sărbătoare nu se petrece fără sarmale. Popularitatea acestui fel de mâncare este cunoscută şi apreciată datorită gustului şi aromei unice pe placul celor mici şi a celor mari. Sarmalele sunt vedete pe mesele moldovenilor la toate sărbătorile. Bucătarul-șef al restaurantului „Basarabia” vă va împărtăşi secretele sale şi vă va învăţa cum să gătiţi sarmale tradiţionale.

8 iunie

IE Festival

Când: orele 10.00-17.00
Unde: Pensiunea „Curtea Moşului” (str. N. Milescu Spătarul 38)
De ce: Vor participa ansamblurile folclorice de copii „Băştinaşii”, „Opincuţele”, „Plăieşii”, Surorile Osoianu, „Crenguţa de iederă”, „Cimpoieșul”, „Trei Amici”, „Maximum”, precum și interpretele de muzică populară Mariana Dobzeu și Maria Iliuţ. Vor fi prezenți și meşterii populari din Chișinău, Bălţi, Edineţ, Orhei, Străşeni, Soroca, Cernăuţi și Bacău (România).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *