Eveniment

Caragiale comemorat la Ploiești

Cu această ocazie actorii teatrului ploieştean au prezentat, la sediul Muzeului judeţean, spectacolul „E greu viaţa, Domnu’ inspector!”, o comedie amară de Niculae Urs, după scene din viaţa lui I. L. Caragiale. În aceeaşi zi, s-a mai jucat și celebra piesă „O scrisoare pierdută”, în regia lui Lucian Sabados.

Din paleta largă de manifestări dedicate lui Nenea Iancu mai amintim: „Caragiale 100/160”, care a inclus expoziţia „Caragiale – un omagiu planetar”, îngrijită de caricaturistul Nicolae Ioniţă, un concurs de cunoştințe din opera dramaturgului, o masă rotundă cu tema „I.L. Caragiale faţă cu Mitică” și prezentarea piesei de teatru „Caut casă”, de către trupa de teatru de copii a Casei de Cultură „I. L. Caragiale”,  Ploieşti.
Cu același prilej, la cinematograful „Premiera”, au fost difuzate, gratuit, ecranizări după operele lui I. L. Caragiale: „Doua lozuri”, „O noapte furtunoasă” şi „O scrisoare pierdută”.

Evocarea personalităţii marelui dramaturg ploieştean s-a făcut în faţa grupului statuar din centrul municipiului, care-l înfăţişează pe Caragiale stând pe canapea, privind la cele patru personaje din schiţa „Dl. Goe”.

De asemenea, reprezentanţii Muzeului „I. L. Caragiale”, cât și elevii Colegiului Naţional „I.L. Caragiale”, au depus flori la bustul scriitorului din incinta muzeului şi la statuia acestuia din faţa Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”.

Ioan POPESCU, Ploieşti
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *