Externe

Care este condiția pusă de un diplomat rus pentru a începe discuțiile între Kiev și Moscova

Un diplomat rus de rang înalt a declarat vineri, 23 decembrie, că discuțiile privind garanțiile de securitate pentru Rusia nu pot avea loc atât timp cât militarii și „mercenarii” NATO rămân în Ucraina și cât timp continuă livrările de arme occidentale către Kiev, transmite Reuters.

În cadrul unui interviu acordat agenției de știri de stat rusești TASS, Alexander Darchiev, șeful departamentului pentru America de Nord al Ministerului rus de Externe, a declarat că discuțiile ar fi premature „până când potopul de arme și finanțare pentru regimul Zelenski se va opri, militarii/mercenarii/instructori americani și NATO vor fi retrași”.

Rusia se referă la voluntarii străini care luptă alături de armata ucraineană drept „mercenari” și a condamnat luptătorii străini capturați pentru că au acționat astfel, potrivit Reuters.

Totodată, oficialii de la Moscova au subliniat din ce în ce mai mult în ultimele săptămâni deschiderea lor pentru discuții privind Ucraina, chiar dacă au subliniat că nu cred că Volodimir Zelenski este interesat de o soluționare pașnică.

Darchiev a mai declarat că discuțiile ar trebui să fie precedate și de „recunoașterea realităților pe care le-am definit pe teren”, o referire aparentă la controlul Rusiei asupra unor părți din estul și sudul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Ce inseamna sa fii ridicol, idiot si paralel cu realitatea. Adica tu ataci neprovocat, invadezi stat suveran, comiti genocid si tot felul de atrocitati, santajezi UE, pui bete in roate oricaror ajutoare umanitare, apoi tu vii si ceri pace si te dai victima ca NATO iti vrea raul. In mintea lor probabil daca te ataca si te aperi inseamna ca “ii ameninti”. Delirul e mare la acesti bolsevici. Incep sa cred ca au o problema la cap. Singura explicatie e ca nu-s normali . Setea asta de sange nu e o abordare de om,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *