Sănătate

Care sunt alimentele uşor de mâncat dimineaţa și oferă energie pentru o zi întreagă

Cerealele integrale sunt o foarte bună sursă de energie

Ouăle sunt o sursă important de energie deoarece conţin proteine, dar şi vitamina B3. Se consumă tot dimineaţa, iar medicii spun să nu exagerăm totuşi cu ele. Este suficient să mâncăm două ouă, odată la două zile.

Cea mai bună variantă sunt ouălele fierte şi nu cele făcute papară sau ochiuri unde adăugăm şi ulei. Somonul este un alt aliment care dă energie deoarece este bogat în acizi graşi omega 3 care ajută creierul să lupte împotriva depresiei.

Fructe şi legume ca sursă de energie

Nucile şi migdalele conţin magneziu, un mineral esenţial pentru un tonus bun. Ele conţin şi proteine, dat şi Vitamina E. Sunt o gustare perfectă după micul dejun. Fructele de pădure sunt bogate în antioxidanţi, iar studiile arată că ajută creierul să funcţioneze mai bine.

Este important să fie consumate proaspete pentru că doar aşa îşi păstrează toate proprietăţile“, mai spune medicul.

Legumele verzi sunt şi ele o sursă bună de energie

Legumele verzi precum spanacul, salata, leurda, dar şi mazărea şi fasolea verde au un conţinut mare de fier, esenţial pentru un organism sănătos. Lipsa de fier duce la anemie şi la o stare permanentă de oboseală.

Merele au un nivel mare de quercetină, care este un antioxidant care ajută la protejarea celulelor nervoase.

Se recomandă consumul de două mere pe zi. De asemenea, persoanele care mănâncă mere au o rezistenţă mai mare când fac efort fizic.

Pe lângă mere, portocalele sun bogate în fibre şi Vitamina C, bananele conţin potasiu şi glucoză, iar strugurii au vitamina B.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *