Actualitate

Casă Albă: Ar fi trebuit să trimitem un oficial de prim rang la marşul republican de la Paris

"Aceste simboluri sunt importante, exprimarea solidarităţii este semnificativă," a subliniat luni Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, că răspuns la un val de critici, scrie AFP.

"Ar fi trebuit să trimitem pe cineva de râng înalt" a adăugat acesta, într-o mea culpă rară din partea americanilor.

În lipsa participării lui Barack Obama, o parte din presă s-a întrebat de ce la marşul republican nu a venit nici vicepreşedintele Joe Biden, nici secretarul de stat John Kerry, nici ministrul justiţiei Eric Holder.

SUA au fost reprezentate duminică de ambasadoarea Jane Hartley. Holder, care de altfel se află la Paris pentru o reuniune pe tema terorismului, nu s-a alăturat grupului de oficiali care au mărşăluit.

"Dacă ar fi fost diferite circumstanţele, preşedintele însuşi ar fi putut să meargă", a afirmat purtător de cuvânt. "(Participarea lui Obama) ar fi fost greu de organizat fără să aibă un impact semnificativ asupra capacităţii cetăţenilor de a participa", a spus el invocând măsurile speciale de securitate care s-ar fi impus.

Potrivit Casei Albe, Franţa nu şi-a exprimat nicio clipă iritarea sau nemulţumirea. "Această este o problema intra-americană. Din partea franceză nu există nicio critică, bravo americanilor, ne-au sprijinit, nu există nicio problema", a spus pentru AFP ambasadorul Franţei în SUA, invitat luni la Congresul american.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *