CSI / RusiaUcraina

Cât costă apartamentul de lux din Crimeea al președintelui Ucrainei pe care rușii l-au confiscat și nu reușesc să-l vândă

Ocupația rusă din Crimeea încearcă din nou să vândă apartamentul de lux al lui Volodimir Zelenski, în care președintele Ucrainei nu a apucat însă să stea niciodată.

Menționăm că autoritățile impuse de Kremlin în Crimeea ocupată au scos din nou la licitație mai multe proprietăți pe care le-au naționalizat, iar printre acestea se află și apartamentul liderului de la Kiev Volodimir Zelenski, scrie Insider și Stirile ProTV.

Proprietatea președintelui ucrainean face parte din cele 500 de imobile confiscate de ocupanții ruși de la începutul acestui an, din care au apucat deja să vândă o parte, în schimbul unei sume totale de 8,51 milioane de dolari, potrivit lui Vladimir Kmonstantinov, președintele parlamentului din Crimeea.

De asemenea, rușii au mai încercat o dată în luna mai să vândă penthouse-ul lui Volodimir Zelenski, spunând atunci că banii obținuți vor fi folosiți pentru finanțarea războiului din Ucraina.

Din informațiile disponibile până acum, este vorba despre un apartament de lux cu trei dormitoare, amplasat în complexul rezidențial Emperor’s House din Yalta, de lângă Palatul Livadia, al țarilor ruși.

Zelenski a cumpărat apartamentul în 2013 și nu a apucat să stea niciodată acolo

Președintele Ucrainei a cumpărat apartamentul în anul 2013, dar nu a apucat niciodată să stea acolo, pentru că, imediat după achiziție a început să-l renoveze, iar apoi, în 2014, a venit ocupația rusă.

Penthouse-ul lui Zelenski are o valoare estimată la 800.000 de dolari.  

Anunțul ocupației ruse cu privire la scoaterea la vânzare a proprietății lui Volodimir Zelenski vine la scurt timp după ce Ucraina a lansat un atac cu rachete asupra unui șantier naval rusesc din Crimeea.

Trupele Kievului au avariat nava Minsk și un submarin de atac în cadrul operațiunii organizate de ucraineni și tătarii partizani anti-ruși din Crimeea, cu ajutorul unui agent dublu din armata Moscovei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *