Femeia

Cât timp petreci între patru pereţi?

Şi pentru că trebuiau să aibă un nume, li s-a zis indoorsman, adică persoană care acordă exagerat de mult timp activităţilor casnice, precum uitatul la televizor, navigarea pe internet sau dormitul, ignorând orice ocazie de socializare. Deşi recunoşti că atunci când nu ai chef de ieşit sau de lucrat la un proiect solicitant, te refugiezi la televizor, te poţi considera un „indoorsman” abia atunci când chestia asta devine patologică. Adică, îţi pierzi încet, dar sigur, interesul pentru lumea de afară.

Eşti o tocilară? Eşti la curent cu cele mai bune romane ale momentului şi nu există zi să nu te pierzi în lumea lor fascinantă. Nici nu mai ţii minte câte nopţi la rând ai adormit cu cartea ta mult iubită în braţe. De asemenea, îţi place să fii informată din punct de vedere ştiinţific, politic, economic, nimic nu-ţi scapă. Drept care internetul şi televizorul îţi sunt cei mai buni prieteni.

E foarte bine că citeşti şi, mai ales, e extraordinar că eşti selectivă şi colecţionezi cărţi de-a dreptul memorabile. Cu toate astea, greşeşti crezând că trăieşti intens doar pentru că aşa trăiesc personajele tale preferate. Rememorezi zâmbind momentele lor de glorie, dar cum rămâne cu ale tale? Nu te poţi întâlni cu împlinirea adevărată decât trecând pragul casei tale. La urma urmei, ce folos să fii un pachet de informaţii dacă nimeni nu poate profita de cunoştinţele pe care le-ai dobândit?

Virtual vs Real. Nici măcar nu-ţi mai aduci aminte când te-ai pierdut în relaţiile virtuale. Să fie oare mai dulce prietenia, dragostea, născute prin intermediul internetului? Specialiştii precizează că, din perspectiva ta, poate fi doar mai sigură. Consider că o relaţie astfel începută şi dezvoltată nu are forţa de a te râni, ca una „plămădită" de realitate. În plus, e mult mai uşor să găseşti cuvintele potrivite când ai o tastatură în faţă, nu-i aşa? Dar eşti împăcată cu tine însăţi ştiind că pierzi zâmbetul care ar fi putut însoţi acel cuvânt?

Fereşte-te de prăpastia izolării, pentru că nu poate însemna decât cel puţin stagnare din toate punctele de vedere. Te încurajez să te ridici din pat, să-ţi pui deoparte pijamaua tocită de atâta purtat, să închizi laptopul încins şi să ieşi afară, preferabil în cel mai aglomerat loc pe care îl ştii. Va fi mai palpitant decât orice conversaţie pe messenger!

Silvia Ursu

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *