Culinar.md

 Cât timp se fierb ouăle, pentru a ieşi moi. Secretul oului perfect

Oul nu se pune direct în apă clocotită, ci în apă rece. În caz contrar, riști să se fiarbă neuniform sau chiar să se crape din cauza șocului termic.Ai grijă să nu umpli prea mult vasul cu ouă și să le alegi în funcție de dimensiuni. În timpul fierberii, ouăle trebuie să aibă totuși o distanță între ele și să fie acoperite de minim 2 centimetri de apă.

Adaugă o linguriță de oțet, una de bicarbonat de sodiu sau o jumătate de linguriță de sare în apa în care fierb ouăle pentru a evita împrăștierea albușului, în situația în care crapă coaja. În plus, astfel vei putea să le decojești mai ușor.

Pentru a putea să decojești rapid chiar și ouăle proaspete, înțeapă fundul oului cu un ac înainte de a-l pune în apă sau crapă puțin coaja acestora înainte de a le pune sub jetul de apă rece, după fierbere. De asemenea, ai grijă ca focul să fie mare până când apa dă în clocot și apoi redu-l până la minim.Asigură-te că după fierbere pui vasul cu ouă sub jet de apă rece sau în gheață. Astfel se va opri procesul de gătire și vei putea să le decojești mai ușor.

Cum se fierb ouăle pentru a obține gălbenușul moale sau tare

Ou foarte moale, cu gălbenuș lichid – 2 minute

Ou cu gălbenuș semi-moale, adică puțin lichid, dar și un pic moale – 4 minute

Ou cu gălbenuș moale – 6 minute

Ou cu gălbenuș tare, dar puțin cremos – 8 minute

Ou cu gălbenuș tare – 10 minute

Ou cu gălbenuș foarte tare – 12 până la 15 minute (atenție: ouăle mai mici lăsate prea mult timp la fiert pot căpăta o nuanță verzuie a gălbenușului).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *