CSI / Rusia

Câte focoase nucleare erau pe crucișătorul „Moskva”, nava amiral rusească scufundată în Marea Neagră

Nu vor exista scurgeri de la focoasele nucleare dacă acestea nu sunt deteriorate, a spus șeful adjunct al Uniunii Ofițerilor din Ucraina.

Nava amiral a Flotei Ruse de la Marea Neagră, crucișătorul de rachete Moskva , distrus de forțele armate ale Ucrainei, avea cel puțin două focoase nucleare.

Armele nucleare ale inamicului se află acum pe fundul mării și nu reprezintă o amenințare, a declarat Yevhen Lupakov, prim-vicepreședintele Uniunii Ofițerilor din Ucraina, pentru Obozrevatel.

„… cel puțin două rachete cu focoase nucleare (erau la bordul Moscovei – Ed.)”, a spus ofițerul.

Atâta timp cât focoasele nucleare sunt intacte, nu vor exista scurgeri de la ele, a spus el.

„… Și sunt sigur că nu sunt deteriorate, pentru că astăzi fondul de radiații acolo nu este crescut”, – a adăugat prim-adjunctul șefului Uniunii Ofițerilor din Ucraina.

Un jurnalist ucrainean de 36 de ani, Oleksandr Makhov, înrolat după invazia rusă, a fost ucis în luptă, în afara oraşului Izyum, anunţă preşedintele Ucrainei: Să ştie fiul său Vladislav, că Rusia va purta responsabilitatea pentru această moarte

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a transmis, miercuri noaptea, în mesajul către popor, că un jurnalist ucrainean, Oleksandr Makhov, în vârstă de 36 de ani, şi-a pierdut viaţa în luptele date în afara oraşului Izyum. ”Să ştie fiul său Vladislav, că Rusia va purta responsabilitatea pentru această moarte”, spune liderul ucrainean.

Preşedintele Ucrainei a vorbit în mesajul zilnic adrest poporului despre jurnalistul Oleksandr Makhov care şi-a pierdut viaţa luptând pentru Ucraina.

”Sunt sigur că aţi văzut reportajele lui pe canalele Ucrainei şi Dom TV. Poate i-aţi văzut comentariile, postările. (..) A fost mereu printre cei mai curajoşi, printre primii. A lucrat mereu în cele mai fierbinţi locuri. (..) Din prima zi a războiului pe scară largă, el a fost pe prima linie. Voluntar. Veteranul ATO. Războinicul brigăzii 95 de asalt. Născut în regiunea Luhansk”, a spus Zelenski.

Preşedintele Ucrainei anunţă că astăzi Oleksandr Makhov a murit în regiunea Harkov, în luptele de lângă Izium.

”Avea 36 de ani. Sincere condoleanţe rudelor şi apropiaţilor. Să ştie fiul său Vladislav, că Rusia va purta responsabilitatea pentru această moarte. Cu siguranţă vom câştiga victoria pentru Ucraina. Sunt sigur că a fost visul lui Oleksandr şi îl vom face să devină realitate”, mai spune Volodimir Zelenski.

Anunţul privind moartea jurnalistului ucrainean a apărut şi în mesajele date de presa din Ucraina, pe Twitter.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *