Social

Cazul tragic din Parcul „Alunelul” din Chișinău: Autoritățile au finalizat expertiza judiciară biologică

Autoritățile de la Chișinău au finalizat expertiza judiciară biologică de proveniență a obiectului vegetal în dosarul decesului fetiței de doi ani care și-a pierdut viața într-un parc din Chișinău, strivită de o creangă uriașă ce a căzut peste tricicleta în care se afla. Informația a fost oferită de către șeful Procuraturii municipiului Chișinău, Oleg Afanasii, transmite Ziarul de Gardă.

Șeful Procuraturii municipiului Chișinău a declarat că dosarul se află în faza de finalizare a urmăririi penale și că în perioada următoare, „în dependență de cum va decurge procesul de terminare a urmăririi penale”, acesta urmează să fie transmis în instanța de judecată.

În luna iulie 2022, autoritățile de la Chișinău au finalizat expertiza medico-legală în acest dosar. Rezultatele expertizei au arătat că fetița a decedat în urma loviturii.

Pe 30 iunie curent, Procuratura municipiului Chișinău, Oficiul Principal, a informat că, urmare a investigațiilor efectuate, pe 20 iunie, un maistru de defrișare din cadrul Întreprinderii municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în dosarul penal pornit pe neglijență în serviciu a persoanelor publice, soldat cu decesul unei fetițe de un an, produs în Parcul „Alunelul” din capitală. Potrivit surselor ZdG, este vorba despre maistrul de la „Spații Verzi”, sectorul Buiucani, cu care reporterul ZdG a discutat anterior și care a menționat că „nu știe și nu comentează nimic pe acest caz”, relatează sursa citată.

Anterior, Petru Carp, unul dintre cei audiați în cadrul anchetei interne a Primăriei, la întrebările reporterilor de atunci referitoare la plopul canadian din care a căzut creanga uriașă, el a răspuns: „Nu știu, nu comentez… Nu știu, nu-s la curent…” Apoi a dat vina pe faptul că autorizația de curățare a fost dată cu întârziere de către Agenția de Mediu, fără alte lămuriri.

Vă amintim că la 15 mai 2022, o fetiță de doi ani a murit după ce o creangă de copac a căzut peste căruciorul în care se afla, în Parcul Alunelul din Capitală.

Polițiștii au stabilit că o secțiune de copac a căzut peste un cărucior. Copilul a fost imediat transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *