Opinii și Editoriale

Ce facem NOI când politica antiromânească revine la Chișinău?

Însă astăzi nu mai pot să nu scriu. Sistemul electoral mixt a fost votat cu o mare majoritate de către Parlamentul de la Chișinău, confirmând și cele spuse în carte și faptul că viitorul politic al Republicii Moldova va fi al unei alianțe Dodon-Plahotniuc, cei mai avantajați de noile reguli electorale.

Ceea ce era vizibil încă de la alegerile prezidențiale am putut vedea în fapte: regimul comunist (de fapt regimul antiromânesc) nu a plecat niciodată de la putere, iar în ultimul an, sub mincinoasa dualitate Vest contra Est, s-a produs și restaurația în funcții a oamenilor care urăsc România:
– Recensământul populației, grav fraudat, l-a avut în frunte pe același director din 2004, când românii erau declarați ca o minoritate de numai 2%.
– Curajoasa Curte Constituțională a fost văduvită de românul Alexandru Tănase, înlocuit cu o fostă slugă comunistă, trecută între timp la PD.
– Campaniei de informare despre Unire prin sate, a tinerilor de la Asociația Unirea – ODIP, i-au fost puse piedici, printr-un ordin semnat de viceministrul Lilia Pogolșa, care a avut aceeași funcție și în perioada comunistă.

Nici nu mai trebuie să așteptăm ca să câștige Dodon alegerile din 2018, prigoana antiromânească deja a început iar noi… deja ne-am acceptat soarta, ca ciobanul din balada „Miorița”.

Recent, am participat la Congresul PUN, în care președintele Traian Băsescu, secondat de Eugen Tomac și Constantin Codreanu, au făcut „unirea politică” cu Anatol Șalaru și Ana Guțu. E timpul ca și celelalte forțe unioniste să își dea mâna într-o formulă comună, inclusiv membri care au susținut-o până acum pe Maia Sandu.

EXPLIC: Nu sunt adeptul acelor unioniști care nu au ochi să o vadă pe Maia. Cu bune și rele (acestea din urmă care vin mai degrabă din teama de asumare), este o persoană demnă, care s-a ținut departe de scandaluri de corupție. Electoratul ei maxim atinge un 40%, care nu va fi suficient pentru a evita o a doua înfrângere în 2018, după cea din 2016. E nevoie ca forțele adunate de curentul Maiei Sandu să ajungă într-o coaliție comună în viitorul Parlament cu un singur pol unionist, care poate aduna un procent important. Polul acesta unionist, unic, trebuie susținut de noi toți, inclusiv de electoratul Maiei Sandu, dacă nu din altceva, atunci din rațiuni pragmatice.

Pentru prima oară spun că eu, George Simion, sunt gata să mă implic total într-o luptă electorală pentru a omorî hidra antiromânească pe care o credeam răpusă în 2009. Sunteți și voi gata? Sau vă așteptați moartea?

Într-adevăr, nu vom muri din prima. Cazul tinerilor studioși cu rezultate bune la bacalaureat, care au refuzat diploma din mâna lui Dodon, ne arată că nu vom pieri chiar de tot. Vom rămâne la stadiul unor rebeli/revoluționari. Dar pașii pe care, împreună, i-am făcut anii aceștia, se vor duce pe apa sâmbetei, iar Unirea, singura opoziție reală față de gașca, care ține prizonieri 3,5 milioane de oameni, va fi o himeră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *