Ce poți mânca între mese ca gustare să-ți țină de foame și să te ajute să slăbești
Ce este gustarea
Este tot o masă dar mai puțin consistentă. Ceva ce mănânci între mesele principale. Nu este însă o regulă bătută în cuie. În funcție de program, mie mi se întâmplă să mănânc două gustări consecutive apoi două mese consecutive. Ideea de gustare se referă la cantitate și la faptul că nu e neapărat mâncare gătită.
Principiul meu de a mânca puțin și des are la bază ideea că vei mânca mai puțin dacă nu ajungi să o faci pe fond de foame avansată. Plus este necesar pentru a face mai ușor de respectat regulile de combinare, pe care le găsiți AICI dacă nu le aveți deja. Deci mănânc așa pentru că nu mănânc niciodată mai multe feluri de mâncare la o masă, ci la distanță de 2 ore. Eu am constatat că e mai ușor așa pentru digestie, mai ales că am un ficat sensibil.
În ce constă gustarea
Poate fi vorba despre fructe, o prăjitură, ceva din seria nucilor, unt de arahide cu pâine integrală, brânză cu legume. Practic orice. Ideea este să respectați regulile consumului de fructe, adică separat de altă masă și, de preferat, în prima parte a zilei.
3 exemple de gustări sățioase și sub 100 de calorii
1. Brânză și castraveți
30 de grame de brânză de capră cu o jumătate de castravete, tăiat felii
2. Iaurt cu migdale și miere
120 de grame de iaurt integral, 3 migdale mărunțite, puțină miere
3. Brânză proaspătă și fructe de pădure
O jumătate de cană de brânză proaspătă de vacă, degresată, cu un sfert de cană de afine, căpșuni sau alte fructe de pădure care vă plac.
Sursa: andreeasava.ro