Timpul Liber

Ce puteți face astăzi?

Cu ocazia Zilei Mondiale a Artei, care a fost sărbătorită pe 15 aprilie, sunteți invitați să descoperiți pictori, sculptori și alți artiști francofoni celebri prin ghicitori. Nu ezitați să faceți cunoscute talentele autohtone pe care le apreciați. Evenimentul este cu intrare liberă și sunt așteptați vorbitorii de limbă franceză, indiferent de nivelul cunoașterii.
Întâlnirea are loc astăzi, ora 19.00, la Art Labyrinth, în incinta Muzeului Zemstvei (str. A. Șciusev 103).

Expoziția „Hit” la „Chioșc”

Proiectul „Chioșc” exprimă nevoia ca o infrastructură culturală alternativă să fie creată în Chișinău și este realizat cu suportul financiar al Fundației Culturale Europene. Organizatorii acestui proiect sunt persoane artistice, entuziaste și doresc să alunge monotonia din oraș, să atragă atenția asupra unor fenomene sociale care distrug frumusețea orașului și altele care ar trebui să dispară, precum dominanta influență a instituțiilor sovietice.

Actuala expoziție prezintă lucrările create de localnici și rezidenții temporari ai capitalei. Prin utilizarea spațiilor publice abandonate, insuficient folosite, artiștii, împreună cu locuitorii Chișinăului, au deschis un teren nou pentru dialog și reflecție critică.
„Rezultatele intervențiilor și reacțiile provocate de acestea ar trebui să ne încurajeze să regândim rolul pe care arta și creatorul ei l-ar putea juca atunci când se lucrează în și cu domeniul public, și anume, recâștigarea și deschiderea noului spațiu de interacțiune într-un peisaj dominat de politici private și interese economice”, explică organizatorii.
„Chioșc” se află pe strada București 86.

Spectacolul „Omul, bestia și virtutea”

Spectacolul, după dramaturgul italian Luigi Pirandello, descrie istoria unei familii în care fidelitatea nu este prioritară pentru soție. Astfel, ea, împreună cu soţul înşelat, care nu pare a fi în căutarea adevărului, și amantul, care-şi trădează nesiguranţa prin surplusul de sudoare şi gesturi, sunt personajele spectacolului regizat și adaptat de Andrea Battistini.
Spectacolul va avea loc astăzi, la ora 18.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

Concert „LaLa Band”

Aveți ocazia să participați la un concert al trupei „LaLa Band”, care va susţine un nou turneu naţional. „LaLa Love Tour” este cel mai mare turneu pe care îl susţine trupa fenomen a serialului românesc „Pariu cu viaţa”.
„LaLa Band” este o formație de muzică pop-rock românească din București, care a fost lansată în 2010 prin intermediul serialului amintit. În prezent, trupa este formată din 17 cântăreți-dansatori.
Concertul va avea loc astăzi, la ora 19.00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *