Politică

CE rămâne din AIE, dacă PLDM A IEȘIT?

"Fiind conştient de responsabilităţile politice care îi revin primului ministru în calitate de preşedinte al principalului partid de guvernământ şi de şef de executiv al ţării şi conducându-se de necesitatea respectării necondiţionate a Constituţiei şi legilor RM, Partidul Liberal Democrat din Moldova declară ieşirea sa din Acordul de constituire a AIE, începând cu ora 14:00, de pe data de 13.02.2013. Concomitent, PLDM se declară ataşat în continuare Programului de guvernare şi continuă susţinerea politică a Guvernului AIE, având ca scop principal integrarea europeană a RM." Vezi aici DECLARAȚIA INTEGRALĂ a premierului Filat.

TIMPUL reamintește cititorilor că în decembrie 2010, după scrutinul din 28 noiembrie și nenumărate zile dedicate negocierilor și speculațiilor, Vlad Filat, Mihai Ghimpu și Marian Lupu au susținut o conferință de presă comună și au anunțat constituirea AIE-2. 

Declarații decembrie 2010:

V. Filat: "Ţin să mulţumesc colegilor pentru această perioadă care va fi de neuitat. Am găsit soluţii pentru ca Moldova să continue să se dezvolte. Alianţa pe care o constituim, astăzi, va funcţiona pe parcursul a patru ani de zile."

M. Lupu: " Este o decizie conştientizată, care se referă la prezentul şi viitorul ţării. Le mulţumesc colegilor pentru flexibilitate, capacitatea de a găsi un numitor comun."

M. Ghimpu: "Republica Moldova are viitor. Avem multe lucruri de făcut. Avem nevoie de reforme juridice pe verticală. Dacă vom fi deştepţi şi uniţi venim nu pe patru ani. Rămâne să ne bucurăm. La mulţi ani!"

REFERINȚE: Anexa la acordul AIE care interzice votul comun cu PCRM

COMENTAȚI: Dacă PLDM părăsește Alianța de guvernare, ce rămâne din AIE?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *