DIVERSE

Ce vârstă are de fapt o pisică în ani omenești

”Ceea ce ne permit aceste etape este să apreciem câți ani are pisica din punct de vedere al organismului deoarece, așa cum s-a subliniat, acest lucru nu este adesea foarte evident din exterior, iar acest lucru pentru că rareori pisicilor li se albește părul sau prezintă semne exterioare de durere sau boli”, a afirmat IAC.

Iată cum se transformă vârsta piscii de la ani de viață ai lor în ani umani:

6 luni reprezintă echivalentul a 10 ani umani;
2 ani reprezintp echivalentul a 24 de ani umani;
5 ani reprezintă echivalentul a 36 de ani umani;
10 ani reprezintă echivalentul a 56 de ani umani;
12 ani reprezintă echivalentul a 64 de ani umani;
14 ani reprezintă echivalentul a 70 de ani umani;
21 de ani reprezintă echivalentul a 100 de ani umani.

În ceea ce privește durata de viață a acestora, ca și în cazul oamenilor nu există un răspuns universal care să fie aplicat fiecărei pisici. În schimb, diverși factori vor schimba longevitatea vieții lor precum sănătatea, dieta și mediul în care trăiesc. Totodată, durata de viață medie a unei pisici domestice este de 12 – 14 ani. Cu toate acestea, unele pisici de companie pot trăi chiar și 20 de ani.

Un lucru a fost dovedit, astfel că a avea animale de companie poate ajuta oamenii să trăiască mai mult. Un studiu de la Asociația Americană a Inimii a găsit o legătură între deținerea de animale de companie și tensiunea arterială scăzută, ritmul cardiac și nivelul colesterolului. Îngrijirea unei pisici pare să aducă beneficii atât nouă, cât și lor. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *