Sănătate

Ceaiul alb este cel mai bun aliat pentru detoxifiere și slăbire

Chiar dacă popularitatea ceaiului alb nu este atât de mare precum cea a frățiorului verde, trebuie să știi că are beneficii uluitoare pentru sănătatea ta și te ajută să-ți rezolvi anumite probleme, cum ar fi kilogramele în plus sau toxinele în exces.

De ce să alegi ceaiul alb în locul celui verde sau negru
Ceaiul alb este obținut din planta Camellia sinensis, la fel că ceaiul verde și ceaiul negru. Însă, spre deosebire de ultimele două tipuri, ceaiul alb are un avantaj major: este obținut din mugurii proaspeți și frunzele tinere ale plantei și este fermentat foarte puțin, astfel că își păstrează mai bine savoarea și proprietățile.

Dacă nu ești mare fană a cofeinei, ceaiul alb este exact ceea ce îți trebuie, deoarece o ceașca de ceai conține doar 15 mg de cofeina. Prin comparație, o ceașca de ceai verde are aproximativ 25 mg cofeina, în timp ce o ceașca de ceai negru are cam 40 mg cofeina.

Cum te ajuta ceaiul alb să slăbești
Oricât de sănătos ar fi ceaiul alb, trebuie să știi că nu te poate ajuta să slăbești decât dacă ai o alimentație sănătoasă și echilibrată. Altfel, efectul lui asupra siluetei este încetinit sau chiar anihilat.

Dacă vrei sa obții rezultate spectaculoase cu ceaiul alb, trebuie sa bei trei căni de ceai pe zi, pe lângă cei doi litri de apă recomandați. Ceaiul alb conține ingrediente active care inhibă pofta de mâncare și te ajuta să economisești un număr prețios de calorii pe care l-ai fi obținut din consumul gustărilor sărate sau dulci.

Un studiu realizat de cercetătorii americani arata că ceaiul alb încetinește procesul prin care adipocitele formează depozite de grăsime și accelerează metabolismul astfel încât grăsimile deja acumulate sunt topite câte puțin în fiecare zi. Specialiștii susțin că rezultatele vizibile ale slăbirii cu ceai alb se vor observa în timp, nicidecum de pe o zi pe altă. Prin urmare, ai răbdare, perseverează și vei reuși să slăbești aromonios.

Ceaiul alb îți detoxifică organismul
Detoxifierea organismului este esențială pentru a putea slăbi sănătos, iar pentru aceasta ai nevoie de beneficiile ceaiului alb. Minunatul lichid parfumat reduce nivelul de colesterol rău din sânge, îmbunătățește circulația sângelui și acționează direct asupra ficatului, curățându-l de toxinele care îl împiedică să funcționeze la capacitate maximă.

Ceaiul alb te ajuta să ai o piele frumoasa
Organism detoxifiat, corp mai suplu și o piele mai frumoasa? Nu, nu este un vis, este ceea ce obții prin consumul de ceai alb. Datorită cantității mari de antioxidanți (de 3 ori mai mare decât cea din ceaiul verde), ceaiul alb îți protejează pielea de radicalii liberi și o menține tânără și frumoasă.

Studiile arată ca ceaiul alb încetinește activitatea anumitor substanțe care distrug colagenul și elastina. Astfel, pielea ta îmbătrânește mai greu, iar ridurile întârzie să apăra.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *