Sănătate

Ceaiul din coji de rodie ajută la scăderea colesterolului

Rodiile sunt renumite pentru conţinutul lor de vitamina A, C şi E, dar şi de fier şi antioxidanţi, care ajută la neutralizarea moleculelor de oxigen dăunătoare, numite radicali liberi, care stau la baza multor boli cronice. Un studiu realizat anul trecut de cercetătorii de la Queen Margaret University, din Edinburgh, arată că rodiile reduc stresul provocat de problemele de la locul de muncă

După ce au vorbit ani la rând despre beneficiile extraordinare ale consumului fructelor de rodie, specialiştii în nutriţie şi doctorii prezintă noi studii în care atrag atenţia şi asupra componentelor valoroase conţinute de coaja rodiei.

Că sucul sau fructele de rodie ajută la protejarea sistemului imunitar şi a celui circulator nu mai este o noutate, însă nutriţioniştii din Turcia atrag atenţia asupra unei alte părţi a fructului, cu numeroase beneficii asupra sănătăţii: coaja de rodie.

Un studiul realizat de un laborator privat din Murcia, Spania, a arătat că procesul de îmbătrânire al ADN-ului poate fi încetinit în urma consumului de rodie, informează Dailymail.co.uk. Consumul regulat de rodii amână îmbătrănirea şi previne bolile cronice, arată si un alt studiu recent al cercetătorilor spanioli.
Datorită componentelor nutriţionale valoroase pe care le conţine, coaja de rodie sub formă de ceai scade colesterolul rău, previne degradarea celulelor datorită antioxidanţilor, ajută la prevenirea cancerului de stomac, prostată sau pancreas şi a diabetului.

Infuzie din coji de rodie

Infuzie din coji de rodie Peste 10-12 grame de coji de rodie (uscate) se toarnă 200 ml. apă clocotită. Cana se acoperă, se lasă la infuzat timp de o jumătate de oră. Pentru înlăturarea posibilelor pesticide prezente pe coaja rodiei, fructul se va spăla şi clăti foarte bine cu apă caldă (înainte de utilizare), apelând la una dintre metodele pentru înlăturarea pesticidelor, descrise în articolele anterioare.

Ceai de rodie – beneficii pentru sănătate:
– scăderea colesterolului,
– protejează sistemul imunitar,
– reduc stresul,
– previn bolile cronice,
– ajută la prevenirea cancerului stomac,
– previne diabetul,
– protejează sistemul circulator,
– tratează ulcerul gastric, colita.

Sursa: csid.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *