CSI / RusiaRăzboiUE / Nato

Cehia refuză să elibereze vize rușilor care fug de mobilizarea lui Putin. „Cei care fug din ţara lor pentru că nu vor să-şi îndeplinească o datorie impusă de propriul lor stat nu îndeplinesc criteriile pentru a primi o viză umanitară”

Cehia a anunţat că nu le va elibera vize umanitare ruşilor care fug din Rusia pentru a evita mobilizarea anunţată de Putin în războiul rus din Ucraina, însă Germania a anunțat că este pregătită să-i primească, relatează AFP și News.

„Înţeleg că ruşii fug din cauza deciziilor tot mai disperate luate de către (preşedintele rus Vladimir) Putin, dar cei care fug din ţara lor pentru că nu vor să-şi îndeplinească o datorie impusă de propriul lor stat nu îndeplinesc criteriile pentru a primi o viză umanitară”, a anunţat joi, 23 septembrie, într-un comunicat, ministrul ceh de Externe Jan Lipavsky.

Astfel, cehii adoptă, o poziţie diferită faţă de alte state membre ale UE, şi anume Germania, care a anunţat joi că este pregătită să-i primească pe ruşii care fug de mobilizarea lui Putin în Ucraina.

„Cel care i se opune cu curaj lui Putin şi se pune în mare pericol poate cere azil politic în Germania”, a anunţat ministrul german e Interne Nancy Faeser.

Ruşii mobilizaţi miercuri, 21 septembrie, de către Putin să lupte în Ucraina s-au năpustit asupra biletelor de avion către Istanbul, în Turcia, Erevan, în Armenia, Tbilisi, în Georgia, Minsk, în Belarus, Nursultan, în Kazahstan şi Belgrad, în Serbia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Prin asta se înțelege că Cehia îi îndeamnă pe ruși să rămână în țara lor și să meargă la război,să ucidă și să violeze în războiul lui Putinică,chiar dacă ei nu vor război.Sau înțeleg eu greșit remarca Cehiei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *