Internațional

Cel mai mare fragment din meteoritul găsit în Ural

Acesta cântărește peste un kilogram, iar pentru identificarea lui a fost parcursă o distanță de 50 km lungime a traiectoriei căderii meteoritului.

Rusia vrea ca din 2015 să revină în Mediterană

Navele din trei flote ale Rusiei din Marea Neagră, Marea Nordului și Marea Baltică urmează ca din 2015 să fie desfăşurate în cadrul unei unităţi pe bază permanentă în Marea Mediterană, scrie MOLDPRES.

Nucleul grupării va fi format din nave de război din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, iar noua unitate va fi constituită după modelul escadrei maritime din Marea Mediterană din epoca sovietică. Drept principala misiune a acestor unități de nave va fi contracararea posibilelor ameninţări la adresa securităţii naţionale a Federaţiei Ruse.

Au fost descoperite rămășițele unui continent

După studierea mai multor eșantioane de nisip, oamenii de știință susțin că pe plajele insulei Mauritius au găsit informații privind existenţa continentului Rodinia şi a unui microcontinent între India şi Madagascar cu miliarde de ani în urmă, informează MOLDPRES.

Totodată, în urma acestor cercetări s-a făcut lumină şi asupra apariţiei insulelor Seychelles, care anterior au fost considerate deosebite şi a căror istorie era acoperită de mister.
„Am descoperit zirconiu pe care l-am extras din nisipul de pe plajă – aceasta este ceea ce se găseşte, de obicei, în scoarţa continentală. Acesta este foarte vechi”, a spus profesorul Trond Torsvik, de la Universitatea din Oslo.

Mii de cercetători decorați de Coreea de Nord pentru testul nuclear

Mii de cercetători și tehnicieni au fost decorați de către Coreea de Nord pentru contribuţia lor la cel de-al treilea test nuclear din istoria sa, relatează MOLDPRES.
Peste 11 mii de persoane au primit decoraţii, medalii şi alte recompense pentru contribuţia lor la programul nuclear nord-coreean.
Cercetătorii nucleari au fost aclamați de mii de locuitori ai capitalei care s-au adunat de-a lungul străzilor cu flori în mână.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *