Actualitate

Cele mai solicitate destinaţii turistice pentru apropiatul sezon estival

Datorită ofertelor generoase, Grecia se menţine în topul celor mai solicitate destinaţii pentru perioada estivală.

"Preţurile încep de la 119 euro de persoană. Aceste preţ include transportul tur-retur cu autocarul, trei excursii, la Meteora, muntele Olimp şi Tesalonic, de asemenea este inclusă şi asigurarea, cazarea şapte nopţi, opt zile într-un hotel aproape de mare", a menţionat managerul agenţiei de turism, Mariana Grăjdieru.

Deşi anul acesta, o vacanţă petrecută în Bulgaria va costa mai scump, agenţiile de turism nu se aşteaptă la o micşorare a numărului de solicitări.

"Este o destinaţie destul de aproape de noi. În Bulgaria putem găsi preţuri de la 170 euro de persoană, hotel de trei stele, cu masă all inclusive, transport autocar şi asigurare medicală", a spus managerul agenţiei de turism, Mariana Grăjdieru.

Iar preţul pachetelor turistice pentru Turcia începe de la 350 de euro de persoană. Această sumă acoperă asigurarea medicală, transportul tur-retur, cazarea şi masa all inclusive.

Oferte destul de accesibile sunt propuse pentru o altă destinaţie turistică foarte populară – Muntenegru.

"Muntenegru este o ţară unde se duce tot tineretul din ţările din Europa. O sumedenie de hotele, o sumedenie de Guest House-uri, apartamente care afişează diverse, de la 20-25 de euro până la 100-200 de euro", a afirmat directorul agenţiei de turism, Zinaida Jarcuţchii.

În perioada estivală, devin tot mai atractive tururile prin oraşele europene.

"Sunt cinci oraşe Europene, o astfel de excursie costă 250 de euro de persoană şi include următoarele oraşe, Budapesta, Viena, Bratislava, Dresden şi Praga. În acest preţ este inclus transportul, tur-retur, asigurarea, cazarea şi ghid local din fiecare oraş", a comunicat managerul agenţiei de turism, Mariana Grăjdieru.

La alegerea destinaţiei, pentru majoritatea celor care îşi programează vacanţa, factorul decisiv este, totuşi, costul pachetelor turistice.

"Am ales să mergem în Bulgaria, hotel de trei stele. Ne-a aranjat şi preţul şi hotelul, este bine. Nu am fost, este pentru prima dată, dar am înţeles că este destul de bine".

"Să fie şi preţul accesibil şi condiţiile să fie după preţ, este mai bine când este totul inclus să nu ne mai gândim şi la aceasta".

Potrivit Biroului Național de Statistică, anul trecut, peste 200 de mii de persoane au cumpărat pachete turistice, cu 15% mai mult comparativ cu 2016.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *