Social

Cheful de Ziua Poliției la Sîngerei: Trei polițiști au fost concediați, doi – investigați. IGP vine cu detalii

După un chef de Ziua Poliției, unde s-a soldat cu un accident grav, provocat de ofițeri de patrulare din Sîngerei și ascuns de șefii lor din regiune, șeful IP a fost retrogradat, trei polițiști au fost concediați, iar alți doi sunt încă investigați. Inspectoratul General al Poliției vine cu precizări din cadrul anchetei de serviciu cu privire la acțiunile polițiștilor din 17 decembrie 2022.

„Menționăm că, șeful Inspectoratului de poliție Sîngerei a fost sancționat disciplinar cu retrogradare cu un grad special, iar trei angajați, dintre care unul cu funcție de conducere, au fost concediați. Alți doi polițiști au fost sancționați cu mustrare aspră. În privința celor doi polițiști implicați în accidentul rutier ancheta continuă”, anunță IGP, transmite Nordnews.

Vă amintim că impactul ar fi avut loc lângă localitatea Mihailovca, iar colaboratorii Poliției nu ar fi permis inițiat doctorilor să preia răniții. Un ofițer a fost dus la spitalul din Telenești, iar altul – la cel din Sîngerei.

Unul dintre angajați a fost dus la spital de un coleg de-al său și a spus la internare că ar fi căzut de la cinci metri, aflându-se la balconul unui restaurant și fiind în stare de ebrietate. Ca să nu fie identificat, colaboratorul Poliției, care l-a transportat la spital, ar fi telefonat personal persoanei responsabile de gestionarea sistemului de urmărire video și ar fi rugat-o să șteargă înregistrările.

Conform autorității locale, înalți funcționari din cadrul Poliției locale ar fi ascuns cele întâmplate, inclusiv probe. 

„Conducerea IGP nu tolerează astfel de încălcări disciplinare în Poliție. Indiferent de grad, statut sau funcția deținută, toți polițiștii care nu-și vor îndeplini atribuțiile de serviciu și nu vor da dovadă de responsabilitate și integritate, vor răspunde conform legii.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *