Actualitate

Chiril Gaburici: În raportul Companie Kroll este menționat unde au fost transferaţi banii și cine a semnat facturile

„Raportul respectiv va fi transmis organelor de anchetă pentru a investiga mai departe acest caz . Dacă am publica raportul acum, persoane implicate în furtul de la cele trei bănci ar putea să cunoască anumite informaţii, iar acest lucru ar fi în defavoarea anchetei”, a spus şeful Cabinetului de miniştri.

Chiril Gaburici a mai comunicat că a primit, joi seara, raportul Companie Kroll. „Acesta conţine mai multe informaţii de ordin tehnic, cum şi unde au fost transferaţi banii, cine a semnat facturile. Este o informaţie preţioasă, care va ajuta organele de anchetă să găsească răufăcătorii şi banii furaţi”, a declarat prim-ministrul.

Premierul Gaburici a declarat că situaţia financiară a ţării este foarte dificilă. „Sper să ajungem la o înţelegere şi să semnăm un acord cu FMI. În caz contrar, vom fi nevoiţi să facem economii drastice, să luăm măsuri dureroase, vom fi nevoiţi să facem reduceri de personal în instituţii bugetare şi să renunţăm la investii importante în economie”, a spus Chiril Gaburici.

Miercuri, 15 aprilie, după o intervenţie a ministrului educaţiei, Maia Sandu, care a cerut să vadă raportul Companiei Kroll, premierul a spus că acesta va fi oferit publicităţii după şedinţa de guvern de săptămâna viitoare. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *