Actualitate

Chișinăul – pe locul 46 în topul orașelor cu cea mai scumpă viață din Europa Centrală și de Est

Topul e alcătuit de site-ul Numbeo, care se prezintă ca cea mai importantă sursă privind costurile cotidiene, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Numbeo, de asemenea, stochează o bază globală de date despre calitatea vieții, inclusiv indicatori privind locuința, rata percepută a criminaliății, calitatea asistenței medicale și multe alte statistici. Chișinăul este unica localitate din Moldova inclusă în clasament.

Sursa consideră că la Chișinău o familie din patru persoane se poate întreține cu 27.173 lei pe lună, fără costurile de plată pentru spațiul locativ (calculele sunt efectuate în baza datelor furnizate de estimatorii sursei).

Costurile lunare pentru o persoană se ridică la 8.063 de lei, fără chirie. Cât privește orașele din România, Cluj-Napoca ocupă locul 18, Bucureștiul – 19, Constanța – 28, Iași – 29, Brașov – 31, Sibiu – 32, Timișoara – 33.

În cealaltă țară vecină, Ucraina, Kiev este pe locul 37, Odesa – 45, Harkiv – pe 47, Liov – pe 48. Clasamentul se bazează pe calcule procentuale, unde New-Yorkul reprezintă standardul de 100 de procente.

Cel mai scump oraș din Europa Centrală și de Est este Praga. Datele site-ului sunt înoite sporadic, în rezultatul datelor furnizate de vizitatori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *