Bună Dimineața

Cinci zile de odihnă pentru șefii mai mari

Bugetarii poate or fi vrut să se bucure de mini vacanța anunțată de Guvern, însă cine să le facă munca? Or, nu toți bugetarii au meritat odihnă în aceste două zile după cum a hotărât legislativul?

Am aflat că acum profesorii se pregătesc pentru 1 septembrie. Dimineața, în drum spre redacție, am trecut pe lângă un liceu unde roiau elevii cu manuale în brațe, cu siguranță aceștia nu sunt singuri în instituție. Mai mulți profesori pe care îi cunosc, în aceste zile  „de odihnă” sunt la locul de muncă pregătind orarul lecțiilor, sălile de clasă și alte detalii pentru începutul anului școlar care începe peste două zile. 

În această situația se află și lucrătorii centrelor medicilor de familie, cel puțin din capitală. Medicii sunt la locul de muncă și primesc pacienții în regim normal.

Astfel, în aceste două zile au parte de mini vacanță parlamentarii, guvernanții și alte câteva instituții de stat. Discutam cu prietenii dacă a fost nevoie de aceste zile libere și cine de fapt se odihnește. Am primit un răspuns pe măsură: „Șefii mai mari”.

La sfârșitul lunii decembrie, în timpul ședinței în care s-au oferit zilele libere pentru 2016, era preconizat doar ziua de 31 august să fie nelucrătoare. Să înțelegem că hotărârile fostului cabinet de miniștri referitor la zilele libere nu sunt destul de bune și trebuiesc revăzute? Sau a fost un moft de-al premierului de oferi moldovenilor senzația de vacanță la sfârșit de vară?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *