Social

Cine sunt candidații selectați spre a fi propuși Parlamentului pentru funcția de membru al Consiliului de supraveghere al BNM

Comisia economie, buget și finanțe va propune Parlamentului candidatura fostei prim-ministre Natalia Gavrilița și a vicepreședintelui Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) Vitalie Lemne la funcția de membru al Consiliului de supraveghere al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Despre acest a anunțat președintele Comisiei Radu Marian, după ședința din 20 iulie în cadrul căreia au fost evaluate dosarele celor 17 persoane care și-au depus candidatura la cele 4 funcții vacante, potrivit Ziarul de Gardă.

„Este foarte important pentru noi să avem un consiliu de supraveghere care să asigure balanța dintre independența băncii centrale pe de o parte, și interesul public pe de altă parte.

Decizia finală o va lua plenul Parlamentului, după confirmarea din partea Comisiei juridice, numiri și imunități. Odată numite, aceste persoane vor avea o lună ca să renunțe la funcțiile și afilierile care sunt incompatibile cu legea”, a transmis Marian.

Astfel, în perioada următoare, Comisia va propune alte două persoane în această funcție „importantă”, a mai precizat Marian.

Vă amintim că anterior, fosta prim-ministră a Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, anunța că a decis să depună dosarul pentru funcția de membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale .

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *