Politică

CNA confirmă calitatea de învinuit a membrului CSM, Iulian Muntean

Centrul Național Anticorupție (CNA) a confirmat joi, 21 septembrie, Comisiei Pre-Vetting calitatea de învinuit a membrului CSM, Iulian Muntean, pe cauza penală, inclusiv faptul că aceste date nu a fost posibil de identificat anterior din motivul lipsei punerii în evidență a acestei ordonanțe în Registrul de Informații Criminalistice și Criminologice al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI, transmite MOLDPRES.

Miercuri, mai multe surse de informare au scris despre faptul că juristul Iulian Muntean, numit recent de Parlament în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), figurează în calitate de învinuit într-un dosar de corupție. Comisia pre-vetting, care l-a verificat, susţinea că nu a fost informată despre existența acestui dosar.  

La rândul său, membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), desemnat de Parlament, Iulian Muntean, a venit cu o reacție la informațiile ce ţin de vizarea sa într-un dosar penal, pornit pe fapte de corupție de către Procuratura Anticorupție (PA) în anul 2018.

„Acest aşa-numit dosar a fost fabricat la comanda regimului Plahotniuc, ca fiind o metodă de intimidare a persoanelor înainte de alegeri. În perioada statului captiv, totul era posibil: să-ți facă percheziții, să te intimideze dacă nu ești de acord cu așa-numitele “reguli” ale regimului sau, de exemplu, daca refuzi să te implici în campania electorală de partea Partidului Democrat”, scrie Muntean. Potrivit acestuia, în vara anului 2018, a fost supus unei perchiziții, în urma căreia „nimic ilegal nu a fost depistat”.

Iulian Muntean susţine că după alegerile din februarie 2019, nu exista nicio informație despre acest dosar (este vorba de cazul lectorilor de la ASEM, în urma căruia mai mulți angajați ai instituției au fost puși sub urmărire penală). „Și, din câte cunosc, niciun dosar (persoană) din cei 80 nu a fost trimis în judecată, nemaivorbind despre vreo condamnare”.

„Având în vedere toate aceste circumstanțe, nu pot să constat decât că scopul apariției acestei informații este de a mă intimida. Dar, așa cum am refuzat implicarea în campania electorală din 2019 de partea Partidului Democrat și, ulterior, ”întâmplător”, din partea procuraturii plahotniuciste m-am ales cu percheziție acasă, declar că nu mă voi lăsa intimidat și îmi voi duce mai departe mandatul de membru CSM, punând în prim plan legea și interesul public”, rezumă sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *