Ultima oră

Comandantul NATO în Europa: Acţiunile Rusiei au adus Europa în cel mai decisiv punct de la sfârşitul Războiului Rece

Acţiunile Rusiei arată cât de important este să menţii o prezenţa continuă în Europa pentru a asigura partenerii şi aliaţii.

Circa şapte batalioane ruseşti rămân la graniţa cu Ucraina, precum şi mai multe forţe de operaţiuni speciale. Militarii ruşi facilitează trecerea graniţei cu Ucraina a forţelor, echipamentului şi finanţelor.

Breedlove afirmă că în estul Ucrainei sunt activi atât insurgenţi ruşi cât şi forţe sprijinite de Rusia. “Iar finanţarea din partea Rusiei este foarte activă în estul Ucrainei”, a spus el într-o conferinţă de presă la Pentagon.

Iniţiativa de asigurare europeană, în valoare de 1 miliard de dolari, a preşedintelui Obama va susţine forţele americane în Europa şi va ajută la protejarea intereselor naţionale de securitate, mai spune generalul.

“Este prea devreme să va pot spune detalii legate de ceea ce vom face, însă iniţiativa va însemna instrucţii mai multe şi mai intense, pregătiri, exerciţii şi îmbunătăţiri ale centrelor de care vom avea nevoie pentru a face training-uri eficiente cu toi partenerii şi aliaţii”, a declarat Breedlove.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *