Social

Combinatul de vinuri „Cricova” a început culesul roadei

Anul acesta conform tuturor prognozelor viticultorilor, recolta de struguri va depăși 5000 tone de struguri.

Recoltarea de pe cele aproximativ 650 ha de podgorii proprii se face pe soiuri și în funcție de gradul de maturare a strugurilor. Tradițional, Cricova a început cu colectarea strugurilor tehnici de soiuri albe, în special Muscat, de pe plantațiile fermei agricole „Cricova- Găvănoasa”.
Diversitatea zonelor viticole permite recoltarea unei varietăţi de soiuri europene albe şi roşii pentru întreg sortimentul de produse a companiei de la Feteasca Albă, Pinot Grigio, Pinot Meunier, la Feteasca Neagră, Rară Neagră, Syrah, Merlot.

„Începe o etapă foarte frumoasă şi deosebit de importantă pentru Combinatul de vinuri „Cricova”. Acum punem temelia pentru înaltele aprecieri ale experţilor şi consumatorilor noştri dedicaţi. Pentru asigurarea calității înalte a producției, efectuăm un control riguros la toate etapele de producție, începând cu sădirea butașilor și până la livrarea produsului în retail. Anul 2016 a adus o roadă bogată, pe care, cu multă grijă, o vom valorifica pe durata perioadei de prelucrare”, a menționat directorul general Iurie Carp.

Ca şi omagiu adus rodul viţei de vie, compania va organiza şi un adevărat festival al mustului, pe data de 10 septembrie – Cricova Must Fest.
Acesta va include excursii în galeriile subterane, Școala Vinului, ateliere de creație, târg artizanal și un concert în aer liber sută la sută live cu artiştii voştri îndrăgiţi. Încă una din surprizele pregătite de Cricova pentru oaspeții festivalului este amenajarea unei străzi pietonale subterane, ca în cele mai vechi capitale europene. Artiști stradali, mimi și statui vii, un cinematograf subteran și o degustare de tulburel vă așteaptă pe parcursul întregii zile.

Pe durata desfăşurării festivalului Must fest va fi asigurată şi o cursă de transport specială, cu o frecvenţă de 15 minute, în intervalul orar 12.30 – 00.00. Transportul va fi marcat cu autocolanta MustFest, şi va avea ca punct de pornire staţia de vizavi de Circ. Preţul unei călătorii va fi de 5 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *