CSI / RusiaUE / Nato

Comisia Europeană schimbă foaia: Sancțiunile față de Rusia vor putea viza și state terțe

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți, la Kiev al 11-lea pachet de sancțiuni pregătit pentru Federația Rusă.

Comisia a identificat recent o ”creştere foarte neobişnuită a fluxurilor comerciale ale UE cu anumite ţări terţe. Aceste bunuri ajungeau în Rusia”, a explicat Von der Leyen.

„Dacă vom vedea că produsele care pleacă din UE către ţări terţe ajung în Rusia, putem propune statelor membre să sancţioneze exportul acestor produse”, a anunţat preşedinta Comisiei, subliniind că acest nou instrument va fi folosit cu ”prudenţă”.

De asemenea, noul pachet prevede sancţiuni împotriva ”entităţilor fantomă din Rusia şi din ţări terţe” care le evită în mod intenţionat, a explicat Ursula von der Leyen.

„Continuăm să facem tot ce ne stă în putere pentru a eroda mașina de război a lui Putin și veniturile sale”, a spus von der Leyen.

„De exemplu, ne-am redus importurile din Rusia cu aproximativ două treimi. Aceasta este o lovitură uriașă pentru veniturile rusești. Am făcut deja Kremlinul să plătească un preț mare. Comisia Europeană a aprobat propuneri pentru al 11-lea pachet, care se va concentra pe prevenirea eludării restricțiilor. Lucrăm la această problemă cu parteneri, inclusiv țările G7”, a adăugat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Trebuie urmărită și pedepsită Republica Moldova care face comerț în CSI cu Rusia odată aceste măsuri luate. S-a cerut de multe ori ieșirea din CSI acum este chiar imperativă. Sunt chiar firme ale armatei ruse (cică ar mai fi încă vreo 3) care mai operează încă în Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *