Actualitate

Computere pentru 15 școli din Republica Moldova. Localitățile care vor beneficia de donații

De computere noi vor beneficia şcoli din raioanele Anenii Noi, Cahul, Cimișlia, Fălești, Hâncești, Taraclia, Sângerei, Strășeni, Ungheni, municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia.

Prezentă la evenimentul de transmitere a donaţiilor, ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc, a mulţumit partenerilor din Provincia Jeju pentru suportul, deschiderea și investiția în sistemul educațional din Republica Moldova. „Trăim într-o epocă în care schimbările în toate domeniile se produc într-un ritm alert, iar cerințele societății moderne și, totodată, ale angajatorilor evoluează constant. Școala secolului XXI nu poate eluda aceste tendințe, de aceea formarea competenţelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice, integrarea eficientă a TIC în educație, introducerea modulelor de „robotică” și „informatică aplicată” în învățământul primar reprezintă priorități ale MECC”, a spus Babuc.

Memorandumul semnat de autorităţile de la Chişinău şi cele din Republica Coreea prevede donarea a 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățământ general din Republica Moldova, precum și participarea a 60 de cadre didactice la cursuri de formare în domeniul TIC în Coreea.

Valoarea fiecărui calculator constituie 19779 lei.

Până în prezent, 24 de instituții de învățământ general au fost dotate cu computere oferite de către partenerii coreeni, numărul lor variind de la 5 la 15 unități, în funcție de numărul total de elevi din instituție.

Sursa: moldpres.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *