Actualitate

Concurs unic de admitere pentru studenții la medicină

Potrivit lui Vladislav Badan, secretar responsabil adjunct al Comisiei de admitere USMF „Nicolae Testemiţanu”, toți candidaţii vor fi supuşi unui concurs unic de admitere, indiferent de locul de trai (rural sau urban) şi limba de instruire.

Spre deosebire de anii trecuți, candidații vor putea participa la concursul de admitere, concomitent, la 3 specialităţi în orice universitate doresc. Totuşi, ei vor fi înmatriculaţi la o singură specialitate în cadrul unei instituţii de învăţământ superior, remarcă Vladislav Badan.

În rest, metodologia concursului nu diferă faţă de anul trecut. Toţi deţinătorii de diplomă de bacalaureat, diplomă de studii medii de specialitate sau alt act echivalent pot participa la concursul de admitere la USMF. De asemenea, 15 la sută din locurile la buget sunt preconizate pentru anumite categorii de candidaţi – copii orfani, copii cu dizabilităţi, copii ai căror ambii părinţi sunt invalizi sau participanţi la anumite acţiuni militare, iar 45 de locuri la buget vor fi oferite pentru absolvenţii instituţiilor de învăţământ preuniversitar din raioanele de est ale ţării.

Menționăm că admiterea la Universitatea de Medicină se va desfășura în perioada 21 iulie – 2 august curent. În total sunt disponibile 700 de locuri de studii la 4 specialități: Medicină, Stomatologie, Farmacie și Sănătate Publică, dintre care 475 – la buget şi 225 – în bază de contract. Taxele de studii variază între 17.400 lei pentru Medicină, 18.200 lei – la Facultatea de Farmacie, şi – 20 300 de lei pentru Stomatologie.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *