Actualitate

Conducerea „Spații Verzi”, suspendată în urma decesului fetiței de doi ani în parcul Alunelul

Conducerea întreprinderii municipale „Spații Verzi” a fost suspendată astăzi, 16 mai, pe perioada anchetei, în urma decesului fetiței de doi ani, lovită sâmbătă de o creangă din parcul Alunelul din capitală. Astfel, procuratura municipiului Chişinău a inițiat o urmărire penală pe acest caz, transmite MOLDPRES.

În cadrul ședinței operative de luni, 16 mai, a serviciilor municipale, primarul capitalei Ion Ceban a subliniat că ancheta internă se va desfășura timp de trei zile, iar miercuri urmează să fie prezentat un raport. În context, acesta a cerut ca, în această perioadă, conducerea „Spații Verzi” să fie înlăturată de la procesul de gestiune, iar directorul instituției să fie suspendat din funcție. 

De asemenea, procuratura capitalei a inițiat o urmărire penală pe faptul „neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane”.

Acum două zile, o fetiţă în vârstă de doi ani a fost lovită de o secțiune de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce fetița se afla într-un cărucior, împreună cu rudele în parcul Alunelul din Chișinău. Imediat, fetița a fost transportată în Secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal Pentru Copii, însă în urma leziunilor primite aceasta a decedat.

Potrivit municipalității, pentru acest parc, întreprinderea „Spații Verzi” a solicitat de la Agenția de Mediu curățarea și defrișarea a 170 de arbori, instituția însă a dat acceptul doar pentru curățarea și defrișarea a 70 de copaci. Totodată, Agenția de Mediu a anunțat că arborele vizat în cazul decesului nu se regăsește în lista copacilor propuși spre efectuarea lucrărilor.

Conform primăriei capitalei, întreprinderea „Spații Verzi” a curățat pe parcursul anului trecut circa 10 mii de arbori, iar alți peste cinci mii au fost defrișați. De la începutul acestui an, peste trei mii de copaci au fost propuși pentru curățare, dintre care pentru 2800 de arbori au fost primite autorizații de efectuare a lucrărilor. Alți peste 600 de copaci au fost propuși spre defrișare, pentru aproape 250 dintre aceștia au fost primite autorizații de efectuare a lucrărilor. 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.