CSI / Rusia

Conflictul cu Rusia, în Crimeea, intră într-o fază MILITARĂ, susține premierul ucrainean

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării în Crimeea a declarat pentru AFP că un militar ucrainean a fost ucis marţi, într-o tentativă de luare cu asalt a unei unităţi militare din Simferopol, capitala provinciei Crimeea, ocupată de trupe ruse.

La rândul său, comandantul Marinei ucrainene Serghii Gaiduk a vorbit marţi despre un conflict armat în Crimeea într-o întâlnire cu preşedintele interimar ucrainean Oleksandr Turcinov şi premierul ţării.

"Tentative de luare cu asalt a unităţilor militare, cu armele, s-au multiplicat în aceste zile. Într-un atac împotriva unei baze de la Simferopol, un ofiţer ucrainean a fost rănit prin împuşcare la nivelul unui picior", a declarat marţi oficialul citat.

Potrivit acestuia, 38 de baze militare ucrainene sunt blocate în prezent de către forţe ruse în Crimeea, care a fost alipită Rusiei marţi.

Militari ucraineni de la o bază situată în Simferopol au afirmat marți că au fost atacați de forțe rusești, iar un militar a fost rănit, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ucrainene citat de agenția Interfax, relatează Reuters.

"Un militar ucrainean a fost rănit la gât și la claviculă. Acum, ne-am baricadat la al doilea etaj. Ei vor să depunem armele, însă noi nu intenționăm să ne predăm", a spus sursa citată.

"Suntem luați cu asalt. Avem aproximativ 20 de oameni aici și alte aproximativ 10-15 alte persoane, inclusiv femei"’, a afirmat o sursă neidentificată pentru canalul de televiziune Fifth Channel. "Unul dintre ofițerii noștri a fost rănit în timpul atacului, la gât și la un braț", a adăugat sursa menționată.

sursa: cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *