CSI / Rusia

Conflictul dintre Grupul Wagner și Kremlin se apropie de un moment critic

Disputa dintre Evgheni Prigojin și establishmentul rus ar putea ajunge la un punct critic la 1 iulie, potrivit serviciilor secrete militare britanice, scrie Sky News.

Acesta este termenul limită pentru un ordin al Ministerului rus al Apărării, susținut explicit de Vladimir Putin, care cere forțelor neregulate să semneze contracte cu ministerul, pe care șeful Wagner le-a respins.

Într-un moment rar de sfidare față de Vladimir Putin, mai degrabă decât față de instituția militară în general, Prigojin a declarat miercuri că „niciunul dintre luptătorii lui Wagner nu este pregătit să meargă din nou pe calea rușinii”.

Ministerul britanic al Apărării a declarat astăzi: „Retorica lui Prigojin evoluează spre sfidarea unor secțiuni mai largi ale establishmentului rusesc. 1 iulie 2023, data limită pentru ca voluntarii să semneze contractele, este probabil să fie un punct de trecere cheie în această dispută”.

Britanicii au remarcat o schimbare în ceea ce privește deferența lui Prigojin față de președintele rus.

El a lansat „critici vitriolante” la adresa Ministerului rus al Apărării de-a lungul mai multor luni – de la plângeri privind conducerea acestuia până la aprovizionarea cu muniție – dar până acum a avut grijă să nu-l confrunte pe Putin în mod direct.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *