ExterneRăzboiUcraina

Mercenarii Wagner vor relua operațiunile de frontul din Ucraina în cursul acestei veri, susține Prigojin: „Ne odihnim și ne pregătim”

Evgheni Prigojin, șeful companiei militare rusești Wagner, a declarat că mercenarii săi se vor întoarce pe frontul ucrainean în luna august, relatează CNN.

„Ne odihnim și ne pregătim. Pe 5 iunie am plecat, iar pe 5 august, conform previziunilor, PMC Wagner va continua să îndeplinească în deplină pregătire de luptă sarcinile care au fost stabilite”, a declarat Prigojin într-un comentariu video, vorbind cu jurnaliștii din regiunea rusă Ulianovsk.

Videoclipul a fost distribuit marți prin intermediul Orchest Wagnera, canalul său neoficial pe Telegram. Serviciul de presă al lui Prigojin a confirmat marți că acesta a vizitat Ulianovsk împreună cu Viktor Bout, fostul ofițer militar sovietic și traficant de arme condamnat, eliberat în cadrul unui schimb de prizonieri cu vedeta americană de baschet Brittney Griner.

Prigojin a declarat anterior că luptătorii Wagner vor fi înlocuiți de forțele regulate rusești în zona Bahmut și vor fi relocați departe de liniile de front.

Grupul său a capturat orașul Bahmut, aflat pe linia frontului, luna trecută, dar mai recent Ucraina a revendicat progrese în zonă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *