Actualitate

Consiliul Unirii cere Guvernului și Parlamentului – zi liberă pe 27 martie

Deși asupra acestui subiect unii deputați s-au exprimat în plenul Parlamentului, ei au fost criticați de către reprezentanții unioniști pentru faptul că sunt falși pro-europeni sau chiar ar fi inamicii integrării europene, în special referindu-se la opoziția pro-rusă.

„În alți ani, unioniștii vizând anul următor, dar, în special, anul 2018, – așteptat nu doar ca un an în care se împlinesc o sută de ani, dar și ca un an în care Actul Unirii se va reedita prin voința populației și spre bucuria întregii națiuni românești, – această zi poate cădea în calendar în alte zile ale săptămânii.

Din această perspectivă, Consiliul Unirii propune Guvernului, care se declară proeuropean – ceea ce înseamnă și că trebuie recunoscute adevărul istoric dreptul implicit al unei națiuni la unitate, – solicită Guvernului și Parlamentului să proclame ziua de 27 martie ca zi de odihnă. În speranța că, un alt Guvern și un alt Parlament vor duce la bun sfârșit această misiune și vor proclama ziua de 27 martie ca zi de sărbătoare, ca zi națională, ca Ziua Unirii românilor”, se menționează într-un comunicat de presă al Consiliului. 

sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *