Politică

Constituționalitatea Partidului „Șor”, amânată pentru joi

Ședința Curții Constituționale (CC) privind examinarea sesizării  Guvernului Republicii Moldova privind verificarea constituționalității Partidului „ȘOR”, a fost amânată pentru ziua de joi, 11 mai, la ora 10:00.

 Decizia a fost luată de plenul CC, după ce avocații partidului „ȘOR” au invocat că au nevoie de mai mult timp pentru a face cunoștință cu unele materiale prezentate de reprezentanții Guvernului, scrie Publika.md.

Judecătorii Înaltei Curți au respins, miercuri , mai multe demersuri de apărare depuse de avocații Partidului Șor. Un demers viza amânarea ședinței a CC pentru o altă zi, astfel încât și vicepreședinta formațiunii, Marina Tauber, să poată fi prezentă.

De asemenea, CC a respins demersul depus de avocații formațiunii prin care se solicita audierea primelor persoane în stat, „persoane relevante cauzei”:  Maia Sandu, Igor Grosu, premierul Dorin Recean, ex-premiera Natalia Gavrilița. La fel, s-a solicitat audierea ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco, a ministrului Dumitru Alaiba, dar și a foștilor miniștri: Sergiu Litvinenco, Andrei Spînu, dar și a deputaților: Oazu Nantoi, Lilian Carp, Mihai Popșoi, Olesea Stamate.

Vă amintim că Cabinetul de miniștri condus de fostul premier Natalia Gavrilița a aprobat, pe 9 noiembrie 2022, proiectul hotărârii de Guvern prin care Ministerul Justiției a propus verificarea constituționalității Partidului „ȘOR”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *