CSI / Rusia

Contraofensiva ucraineană de lângă Harkov i-a forțat pe ruși să-și mute acolo trupele, în loc să consolideze operațiunile ofensive blocate în alte sectoare din estul Ucrainei (Hartă cu frontul războiului)

Forțele ruse nu au făcut progrese semnificative pe nicio axă de avans pe 8 mai. Contraofensiva ucraineană la nord-est de orașul Harkiv a forțat, probabil, trupele ruse să se redistribuie la Harkov în loc să consolideze operațiunile ofensive rusești blocate în altă parte din estul Ucrainei. Forțele ruse își continuă încercarea de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk, dar nu au realizat câștiguri teritoriale substanțiale de la securizarea Popasnei pe 7 mai.

  • Forțele ruse se adună probabil la Belgorod pentru a întări eforturile rusești în nordul Harkovului pentru a împiedica contraofensiva ucraineană în curs să se apropie de granița dintre Ucraina și Rusia.
  • Forțele ruse de lângă Izyum s-au concentrat pe regruparea, completarea și recunoașterea pozițiilor ucrainene pentru a continua înaintarea spre sud-vest și sud-est de Izyum.
  • Forțele ruse și-au continuat atacurile la sol pentru a ajunge la granițele regiunilor Donețk și Lugansk, dar nu au obținut niciun câștig teritorial.
  • Trupele ruse au continuat să atace Uzina Azovstal și au avansat eforturile de integrare economică a Mariupolului ocupat în economia rusă mai largă.
  • Trupele ruse se pregătesc pentru o ofensivă reînnoită pe Axa de Sud, dar este puțin probabil să aibă succes în acest efort.

Efortul principal — Estul Ucrainei

Efort principal subordonat — Harkov de Sud, Donețk, Regiunile Lugansk (obiectiv rusesc: Încercuirea forțelor ucrainene în estul Ucrainei și capturarea întregii regiuni Donețk și Lugansk, teritoriul revendicat al proxy-urilor Rusiei în Donbas)

Forțele ruse nu au efectuat atacuri confirmate în nicio direcție din Izyum pe 8 mai. Statul Major ucrainean a declarat că forțele ruse au continuat să regrupeze unități, să completeze rezervele și să recunoască pozițiile ucrainene pentru a continua ofensivele în direcțiile Izyum-Barvinkove și Izyum-Slovyansk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *