InternaționalRăzboi

Coreea de Nord s-a oferit să trimită Rusiei 100.000 de ”voluntari” ca să lupte în Ucraina: „Dacă își doresc să lupte împotriva fascismului, ar trebui să-i lăsăm”

Coreea de Nord s-a oferit să trimită Rusiei 100.000 de ”voluntari” pentru a ajuta Kremlinul să câștige războiul împotriva Ucrainei, informează Business Insider care citează presa rusă de stat.

„Există relatări potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiți să vină și să se alăture conflictului”, a declarat expertul militar rus Igor Korotchenko la canalul Channel One Russia, potrivit New York Post.

De asemenea, Korotchenko nu a ezitat și a lăudat armata nord-coreeană pentru ”experiența sa bogată privind lupta pe contraatac”. Aceasta tactică presupune distrugerea sistemelor inamice prin stabilirea poziției acestora pe baza tragerilor, a sunetelor produse, traiectoriilor de zbor și altor date. Informațiile sunt folosite pentru localizarea bateriilor inamice și sunt transmise în timp real sistemelor proprii de rachete.

Pentru ruși, acest tip de luptă a devenit tot mai important după ce SUA a donat Ucrainei 12 sisteme de rachete HIMARS. Un expert militar a declarat pentru Business Insider luna trecută că sistemele de rachete cu rază lungă și precizie ridicată au făcut ”o diferență uriașă” pentru armata Ucrainei.

De asemenea, Igor Korotchenko a continuat să susțină că Rusia va primi cu brațele deschise trupele nord-coreene și experiența lor în privința luptei pe contraatac.

„Dacă nord-coreeni își doresc să lupte împotriva fascismului din Ucraina, ar trebui să-i lăsăm”, a mai declarat Igor Korotchenko, potrivit sursei citate.

Armata din Coreea de Nord este a patra la nivel mondial după dimensiune, având 1,3 milioane de soldați și 600.000 de rezerviști, potrivit organizației non-profit Consiliul pentru Relații Externe, specializată în politică externă a Statelor Unite și afaceri internaționale. CFR menționează că armata operează cu tehnologie depășită și echipamente vechi.

Potrivit publicației sud-coreene Daily NK, Phenianul a oferit Rusiei și muncitori pentru reconstrucția Ucrainei la încheierea războiului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *