Justiție

Corupție în Consiliul orășenesc Codru. Un funcționar, prins cu mită de 1000 de euro – trimis în instanță

Procuratura Anticorupție (PA) a trimis în instanță dosarul privind traficul de influență în care erau implicați agenți economici și funcționari din cadrul Consiliului și Primăriei orașului Codru. În luna decembrie 2021, CNA a început urmărirea penală.

Ulterior, în rezultatul măsurilor speciale de investigație efectuate, s-au inițiat cauze penale pe faptul comiterii infracțiunilor de corupere activă, corupere pasivă, trafic de influență și fals în acte publice. Învinuitul, fiind intermediar între persoanele implicate, a urcat în mașina unui consilier local și acționând în interesul unui agent economic, a fost prins cum oferă 1000 de euro.

În schimbul banilor, se cerea votarea în termen restrâns a unei decizii privind aprobarea unui proiect și organizare a unei licitații și desemnării agentului economic în calitate de partener privat câștigător și eliberarea ulterioară a certificatului de urbanism pentru proiectare și autorizației de construire.

În cadrul măsurilor speciale de investigație, inclusiv înregistrări video și audio, a fost fixat momentul în care învinuitul a plătit suma de 1000 de euro și a discutat cu consilierul influența sa în procesul de aprobare a proiectului.

Pe 31 martie 2022, învinuitul a intrat în mașina consilierului, unde, după o discuție, a scos din geantă o sumă de bani în bancnote cu nominalul de 50 euro, a numărat 1000 de euro și i-a transmis funcționarului. Conform discuției înregistrate, după ce a primit banii, consilierul a precizat că în 12 zile va fi eliberată prima decizie necesară agentului economic.

Învinuitul își recunoaște vina parțial. Concomitent, Procuratura informează că a expediat anterior în instanța de judecată alte două cauze penale pentru comiterea unor infracțiuni de corupere activă, care au fost disjunse din aceeași cauză penală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *