CSI / RusiaExterne

„Coșmarul” lui Putin s-a întors. La Harkov a fost creată o nouă divizie Azov

La Harkov a fost creată o nouă divizie Azov. Duminică, soldaților li s-au înmânat emblemele militare. Tot duminică, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a vizitat trupele de linia frontului de est. 

Coșmarul lui Vladimir Putin s-a întors. Pe linia frontului de est, în Ucraina, s-a format un nou batalion Azov – SSO Azov Harkov. Duminică, soldații și-au primit emblemele militare, potrivit publicației TpyxaNews.

„Pe aceleași principii și fundamente ideologice ca și legendarul regiment AZOV, formăm noi unități. În fiecare zi devin mai numeroși și mai profesioniști”, este mesajul soldaților ucraineni. 

Tot duminică, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski i-a vizitat pe soldații din Harkov. 

„Vă riscaţi vieţile pentru noi şi pentru ţara noastră”, le-a spus Volodimir Zelenski soldaţilor ucraineni, cărora le-a înmânat de asemenea medalii şi cadouri, conform preşedinţiei ucrainene. 

„Sunt extrem de mândru de apărătorii noştri. În fiecare zi îşi riscă vieţile şi luptă pentru libertatea Ucrainei”, a afirmat şeful statului în timpul vizitei.

Vizita în Harkov este prima apariţie oficială a lui Volodimir Zelenski în afara regiunii Kiev de la începutul invaziei ruse din Ucraina, la 24 februarie.

Soldații evacuați din Azovstal au ajuns în regiunile controlate de ruși

Azov s-a format ca batalion de voluntari în 2014 pentru a lupta împotriva separatiștilor pro-ruși din Crimmea, iar unii dintre liderii batalionului sunt cunoscuți că au opinii de extremă dreapta. De atunci, a fost integrat în armata ucraineană, iar comandanții Azov spun că luptătorii săi au o serie de opinii politice.

Pe 20 mai, Ministerul rus al Apărării a publicat imagini cu predarea ultimului grup de soldați ucraineni de la uzina Azovstal din Mariupol.

În total, din 16 mai până pe 20 mai, 2.439 de persoane din regimentul Azov și din Forțelor Armate ale Ucrainei s-au predat la uzina Azovstal din Mariupol, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

78 dintre cei 2.439 de deținuți din Azovstal erau femei. Printre deținuți se numără și străini. Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente și nu au fost confirmate de tabăra ucraineană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *