CSI / RusiaRăzboiUcraina

„Cred că am fost otrăvită”. Jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina s-a „îmbolnăvit brusc”. Procurorii francezi au deschis o anchetă

Marina Ovsianikova, jurnalista rusă care a criticat războiul din Ucraina, se teme că a fost otrăvită, după ce s-a îmbolnăvit brusc în această săptămână. Ea ar fi cerut ajutor, după ce „s-a prăbușit în fața casei sale din Paris”. Procurorii francezi au deschis o anchetă, transmite Politico și Digi24.

Ovsianikova ar fi cerut ajutor joi după-amiază „pentru că s-a prăbușit în fața casei sale din Arondismentul 6 și se temea că a fost otrăvită”, a declarat un purtător de cuvânt al Curții Penale din Paris.

Procuratura din Paris a declarat că a deschis o anchetă asupra incidentului, iar poliția ar fi examinat apartamentul ei.

Ovsianikova, care a ajuns pe prima pagină a ziarelor din întreaga lume în martie anul trecut, când a denunțat războiul Moscovei împotriva Ucrainei în timpul unei transmisiuni TV rusești în direct, a rămas sub supraveghere medicală joi, dar starea ei s-a îmbunătățit, potrivit autorităților.

Jurnalista a fost condamnată, la începutul lunii, la opt ani și jumătate de închisoare.

Ovsianikova se află în afara Rusiei, în prezent. Ea a fost condamnată pentru „răspândirea de informații false” despre armata rusă, ca urmare a protestului ei de la Kremlin, din iulie 2022.

Conform site-ului independent de știri Sota, tribunalul i-a pus, de asemenea, interdicției Marinei Ovsianikova de a mai conduce site-uri sau conturi media timp de patru ani.

În luna august 2022, ea a fost plasată în arest la domiciliu pentru „răspândirea de informații false despre armata rusă” după ce a mers la Kremlin cu un poster pe care scria „Câți copii trebuie să mai moară în Ucraina ca să vă opriți?”.

De atunci, jurnalista a părăsit Rusia și a fost pusă pe lista de urmărire generală a regimului Putin.

Conform unui post rusesc, ea s-ar afla în Franța, în prezent. Ovsianikova a denunțat verdictul tribunalului drept „absurd și motivat politic”, precizând și că nu renunță la afirmațiile ei din 2022. Anterior, ea a mai fost amendată în Rusia pentru „discreditarea armatei ruse”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *