Actualitate

Crima de la Strășeni: Autoritățile de la Chișinău au inițiat procedura de extrădare a lui Dorin Stratulat

Autoritățile de la Chișinău au inițiat procedura de extrădare a lui Dorin Stratulat, principalul suspect în cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat într-o pădure din raionul Strășeni, reținut la București la mijlocul lunii august. Informația a fost oferită Ziarului de Gardă de către Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliție (IGP).

Astfel, potrivit legislației Republicii Moldova, după finalizarea procedurii de extrădare, Dorin Stratulat urmează să fie reținut de autoritățile de la Chișinău pentru 72 de ore și apoi în privința sa va fi demarată procedura de arest.

„(…) A fost inițiată procedura de extrădare. Deja tot pachetul se transmite prin intermediul subdiviziunilor abilitate, aici lucrează subdiviziunea noastră – Interpolul și Ministerul Justiției. Procedura de extrădare este asigurată de Ministerul Justiției (…). Acum el se află în arest pentru 30 de zile la București (…). El se extrădează fiind reținut (…)”, a declarat Cernăuțeanu.

Pe 24 august curent, poliția din țara noastră a anunțat că a fost informată de autoritățile din România despre reținerea la București, în jurul orei 01:30, a principalului suspect în comiterea crimei de la Strășeni, Dorin Stratulat, fiul fostului polițist Ion Stratulat.

Dorin Stratulat a părăsit teritoriul Republicii Moldova, plecând în România cu o altă cetățenie, alta decât cea a R. Moldova, la o oră după ce a comis infracțiunea.

Pe 11 august, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, a comunicat că autoritățile au mai mulți suspecți și că la moment oamenii legii lucrează pe acest caz.

Tânărul de 29 de ani, care a dispărut miercuri dimineața și care era căutat de autorități după ce mama acestuia a anunțat Poliția despre dispariția lui, a fost găsit mort miercuri seara într-o pădure din raionul Strășeni.

Vă amintim că poliția Republicii Moldova a informat, miercuri, 10 august, despre faptul că într-o pădure din raionul Strășeni a fost depistat cadavrul împușcat al unui tânăr în vârstă de 29 de ani, pe care mama sa l-a anunțat dispărut în după-amiaza zilei de marți, 9 august. Surse apropiate ale anchetei susțin că acesta ar fi fost împușcat din propria armă, de către feciorul fostului polițist și nepot al generalului Nicolai Alexei, după ce ar fi participat împreună la o petrecere

„Cu puțin timp în urmă (miercuri, 10 august n.red.), Poliția a fost sesizată despre depistarea unui cadavru în pădurea din Strășeni. Polițiștii au stabilit identitatea acestuia. Este vorba de un tânăr de 29 de ani, care a fost declarat dispărut de către mama sa, în după amiaza zilei de ieri. Conform cercetărilor preliminare, decesul a survenit în urma primirii a trei plăgi formate de gloanțe în regiunea coastelor”, spuneau oamenii legii.

Tânărul care a fost găsit împușcat într-o pădure din raionul Strășeni a fost ucis în satul Zubrești, după un chef nocturn, de către fiul fostului polițist Ion Stratulat, asasinat în 2011 de către fostul sportiv Ion Şoltoianu. Ion Stratulat era ginerele fostului deputat Nicolae Alexei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *