Actualitate

Criminalii separatiști din Transnistria pregătesc un congres unde îi vor cere lui Putin să anexeze o parte din R. Moldova

Un congres al deputaţilor de toate nivelurile este programat la Tiraspol pentru 28 februarie, a scris opozantul transnistrean Ghennadi Ciorba pe reţelele de socializare. El a menționat faptul că pe 29 februarie președintele rus, Vladimir Putin, i se va adresa Adunării federale de la Moscova.

După cum relatează „INFOTAG”, Ciorba exclude faptul că „ordinul cu privire la organizarea acestui congres a venit de la Moscova”.

El presupune că la forum urmează a fi „sonorizată o cerere din partea cetățenilor care locuiesc pe malul stâng al Nistrului către Rusia să accepte Transnistria în componenţa Federației Ruse, iar pe 29 februarie Putin va anunța acest lucru în discursul său şi Adunarea, într-o manieră urgentă, va lua o decizie care să satisfacă cererea”.

Opozantul consideră că congresul se înscrie în mitingul de protest organizat recent la Tiraspol (împotriva presiunii economice din partea Moldovei – „I.”) și urmărește scopul de a „a arăta că oamenii din Transnistria, într-un impuls comun, condamnă autoritățile de Chișinău”.

„De aici şi declarația recentă a ministrului rus de externe Lavrov precum că Moscova nu-și va abandona în necazuri cetățenii care locuiesc în Transnistria”, menţionează Ciorba.

El le-a cerut deputaților din regiune să nu admită adoptarea unui apel care să-i dea lui Putin „dreptul legal de a lovi teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Transnistria, sub orice pretext”.

„Doamnă președintă Sandu, anturajul dumneavoastră v-a speriat în toate modurile posibile că Rusia va lovi teritoriul Moldovei. Nu ați ținut cont de un singur lucru: psihologia conducerii actuale a Rusiei, în special a lui Putin, este foarte asemănătoare cu psihologia lui Hitler la sfârșitul anilor 30 ai secolului XX. Încercările de a liniști oameni precum Putin duc la un singur lucru – apetitul tot mai mare al agresorului. Continuaţi să trăiești în propria lume inventată, în care consilierii vă sperie și credeţi că toate problemele se vor rezolva dacă nu te atingi de ele”, a conchis Ciorba.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nimic nou sub soare. Au mai avut si in 2014 dupa anexarea Crimeii plebiscit votat si parafat.
    Acum sunt practic blocati total iar taxele vamale impuse le-au paralizat aproape complet.
    La prima miscare a trupelor stationate acolo ucrainienii ii vor neutraliza.

  2. Nu stiu ce sa zi. Cu un ochi plang si cu unul rad. E de plans ce se intampla cu Transnistria, dar pe de alta parte si bine le face. Acum o zi tocmai ce apare la Antena 3 o mare mascarada, cu ajutorul lui Selaru, Dediu, SRI, SIS, Sandu, Simion etc, o mare mascarada publica. A doua zi apare stirea cu Transnistria, iar seara zice SBU Ucraina ca nu se confirma si sa stam fara griji. Ieri am postat mai multe comentarii referitor la subiectul mascarada pe mai multe canale de youtube. Azi am verificat, sa vad ce reactie au avut oamenii. Ghici ce ? Toate comentariile, de pe toate canalele de youtube cineva le-a sters. Cine putea ? SRI bineinteles, cu binecuvantare americana, caci ei au serverele. Si atunci… sa plang sau sa rad ? Ce mi-e cenzura rusa, ce mi-e cenzura SRI ? Sa aparam Transnistria ? Pt ce, daca Maia Sandu zice ca la 1918 Basarabia a fost fortata sa se uneasca cu Romania (apoi minte ca nu a zis, cand este inregistrata ca asa a zis). Va sa zica moldovenii sunt duplicitari. Dar vin si generalii de la Antena 3 (oficiosul guvernului), care zic ca e treaba Chisinaului Transnistria. Zau ? Dar de cand Basarabia nu mai e treaba Romaniei ? Cum nu a fost in 1941, cand nici nu era Rep. Moldova ? Ar fi de plans daca nu-i de ras. Johannis vrea sa fie seful NATO, dar el tace malc in problema Transnistriei. Stau si ma gandesc daca, in caz de razboi cu Rusia, as avea pt ce sa lupt si pt cine. Moldovenii nu merita in nici un caz, la felul cum se comporta. SRI la fel, politicienii mai rau. Nu se merita, tara nu-ti ofera nici o satisfactie !

    1. Totul e o piesa de teatru prost jucat de actori jalnici de la Oaia Sandu – Davos pana la securisti woke si politrucii animalizati din Bucuresti, Chisinau, Chiev si Moscova. Cand vine vorba de cel mai iubit Kraut al poporului, poate ca ii face lobby la NATO Veronika Usatii in calitate de nevasta atribuita de KGB lui Michael Horst Schmidt sluga la muskali. E prea tarziu pentru combinatii politicianiste, chiar daca sunt spoite cu haur, Totul trebuie sa se naruiasca, poate ca atunci o sa intelegem cu totii ca nimic nu e trainic daca daca nu e raportat la Dumnezeu, neam si tara.

            1. Bravco Raul. In starsit, a rasarit soarele inteligentei dintre Prut si Nistru in persoana ta, cel care stai capra dar faci ca iedul, desigur, iedul Oaiei Sandu. Nu uita ai periezi uniforma de komsomolista woke a sefei tale.

    1. Adevarat, de vreo jumatate de an baga stiri de rahat, aruncate cu furca, copy – paste din ziare din Romania. Stiri care nu privesc cititorul moldovean. Ma mai uit pe aici in amintirea timpurilor trecute. Dar informatiile nu le mai iau de aici, caci nu mai am ce, ci din TV8.md, europa libera moldova etc. Asta a ramas un loc unde inca iti permite sa comentezi. Dar ca format VARZA ! Dupa felul stirilor imi e clar ca e finatat de Guvernul Roman, dar… calitatea s-a dus in cap ! MAi lucreaza vreo doi insi la ziar, unul care da copy paste, unul care le pune pe net si cam atat. De aceea si calitatea este proasta rau de tot !!!

      1. Și eu intru aici să aflu noutăți din Basarabia. Dar, din păcate, văd doar știri din România. Poate ne-am unit și eu n-am aflat;))

  3. Mamicule vrei stiri de calitate ? Pai cred ca mai pastrezi sub pat colectia din Pravda sau Komsomolskaia Gazeta. Ehe, ce vrenuri cand erau sute de ziaristi care dupa ce dadeau iama prin marile colective de oameni ai muncii din intreprinderile republicii ne informau cu zel despre succesele nemaivazute sau auzite. Si binenteles cand erau indrumati criticau cu acelasi zel aspecte mai putin favorabile care ar fi putut sa explice penuria de alimente din magazine, calitatea slaba a unor bunuri de consum casnice . Binenteles ca mancatul de rahat era ocupatia de baza a acesror ziaristi activisti. Da domle’ era calitate in stirile alea in care daca achimbai orasul si numele unitatii de productie nu mai aveai de .modificat nimic. Si mai era ceva domle, macar ramaneai cu hartia de ziar ca sa ai cu ce sa te stergi dupa ce mancai rahat .. mamica asa era. Da asta nu te-a oprit sa dai o raita prin Hertogenbosh si sa strambi din nas ca e viata nasoala pe la batavi, mama lor de neispraviti.

  4. Transnistria nu a fost niciodata parte din Moldova istorica. A fost pamintul cazacilor. Asa ca succes, din partea mea sa se uneasca cu Rusia si sa distruga si nazistii de la Kiev ! Moldova sa faca bine si sa-si recupereze sudul de la Marea Neagra. Pacea si prosperitatea Moldovei va veni din Rusia , nu din Romania care e o colonie mizerabila a vestului si nici din UE care sunt pusi numai pe luate.

    1. Evreiii de pe teritoriul Moldovei au fost intotdeauna oameni de bază ai Kremlinului ! Cei mai periculoși spioni și sabotori folosiți de bolsevicii staliniști dar și de putinofilii de astăzi au fost și sînt încă, o parte dintre etnicii evrei .Din nefericire ! Există o explicație (sau mai multe ) !

    2. Nu prea intelegi cum e politica actuala. NU ca nu vrea Rep Moldova sa-si recupereze pamanturile din Bugeac, care de fapt sunt Romania. Tu nu ai inteles. Se merge pe mentinerea actualelor frontiere pt ca asa se doreste de catre marile puteri. Pt ca ele si-au rezolvat interesele, adica teritoriile lor si vor ca tarile mici sa nu modifice granitele. Iar Rep. Moldova, neputand modifica granitele spre sud, vrea macar sa ramana cu ceva, adica Transnistria. Cum ar veni, in lipsa de alatceva, e buna si Transnistria. Daca iti amintesti, asa a zis si Basescu, sa o dea la schimb Ucrainei.

    3. nikalai ci ghini grăiești matali… Cam așa gândesc circa 35-40% din toți trăitorii în RM: o sî șii ghini șî la varî cald ,numai șî numai dacî vini rusu cu pantalonu rupt în coor ca sî avem noi, molotoivanii, undi sî ni băgăm nasu… Vai de capul vostru de imbecili. Și prostiți și proști, dar ce tare vă mai place!!! Nu meritați niciun fel de ajutor. Să stați în “înțelepciunea” voastră până vine rusu să vă fuxă din nou, că asta e ceea ce vă doriți cu ardoare.
      Mai e ceva de zis când vezi ce mentalitate bântuie prin “paporu maldavinesc”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *