Externe

Criza refugiaților: 25.000 de sirieni vor fi transportați cu avionul în Canada până la sfârșitul lui 2015

Ambasadorul canadian a declarat, într-o discuție cu premierul iordanian Abdallah Nsour, că Ottawa își va ‘onora angajamentul de a primi 25.000 de refugiați sirieni (din taberele de refugiați) din Iordania, Liban și din Turcia, înainte de sfârșitul anului’.

‘Iordania va fi punctul de plecare pentru acești refugiați’, ce urmează să fie transportați în Canada cu avionul, a adăugat Saccomani, citat de agenția iordaniană Petra. ‘Costul de primire’ (a refugiaților) este estimat la 1,2 miliarde de dolari, a adăugat ambasadorul.

‘Costurile și alte detalii vor fi dezvăluite marți’, a declarat ministrul pentru imigrație canadian, John McCallum, în timpul unei conferințe de presă la Ottawa.

În ultimele zile, mass-media canadiene au afirmat, citând un document confidențial, că guvernul intenționează să transporte 900 de refugiați sirieni pe zi din Iordania spre Montreal și Toronto, începând cu 1 decembrie. Din aceste orașe, refugiații vor fi apoi direcționați spre două baze militare în Ontario și Quebec, sau vor fi găzduiți temporar, potrivit acestui document.

Cu toate acestea, respectivele informații au fost considerate ‘depășite’ de ministrul canadian al sănătății, Jane Philpott.

Opinia publică din Canada este divizată în ceea ce privește primirea în masă și grabnică de refugiați, 54% dintre canadieni opunându-se acestui lucru, potrivit unui sondaj publicat săptămâna trecută.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *