CSI / Rusia

Cum explică Kremlinul zvonurile despre declanșarea un nou val al mobilizării „parțiale”

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a comentat zvonurile despre declanșarea unui nou val al mobilizării în Rusia, oficialul de la Moscova afirmând că acestora nu trebuie să li se acorde importanță, relatează TASS.

Fiind întrebat despre acest subiect în timpul conferinței sale zilnice cu presa, Peskov a amintit luni, 9 ianuarie, că autoritățile oficiale reprezintă sursa principală de informații, afirmând totodată că nu este necesar să se acorde importanță mesajelor distribuite pe Telegram, cea mai populară aplicație de mesagerie în Rusia.

„Nu este nevoie să acordăm o asemenea importanță canalelor Telegram în general. Sursa principală sunt autoritățile oficiale conduse de președintele Federației Ruse. Nu este nevoie să exagerăm importanța canalelor de Telegram”, a declarat Peskov cu privire la continuarea mobilizării.

De asemenea, acesta a mai afirmat că, în ceea ce privește „mobilizarea parțială” decretată de Putin pe 21 septembrie, „totul a fost spus de multe ori” de către autoritățile oficiale.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu a declarat pe 28 octombrie că mobilizarea s-a încheiat, autoritățile militare încorporându-i pe cei 300.000 de „rezerviști” ce trebuiau chemați la arme potrivit anunțului făcut în luna septembrie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *